• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

peugeot 406 1.8 16v nie odpala po wypadku

piotziel10

Uczestnik
Punktów
0
witam. kupiłem ostatnio peugeota 406 1.8 16v z 2003r. samochód był po wypadku. blacharsko go naprawiłem ale nie odpala. pompa paliwowa działa i podaje paliwo. szukałem wyłącznika uderzeniowego bo po wypadku często on rozłącza zapłon. ale w tym samochodzie akurat go nie ma,a zazwyczaj powinien być pod maską na lewym kielichu. dodatkowo zauważyłem że nie działają elektryczne szyby i kierunkowskazy. dodam jeszcze że poduchy nie wystrzeliły. na zegarach też nie zapala się blokada immo. czy wie ktoś w czym problem ?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
puga to econo się wyłaczy jak zapali a immo trzeba PP2000 zobaczyć czy czyta kluczyk a jeszcze nalezy przycisnąć przycisk zamykania i przekrecic kluczyk na zaplon trzymac przycisl 10 s wyl zaplon i poczekac 10 s i powinien sie odblokowac , poczytaj w necie

piotziel10

Uczestnik
Punktów
0
w poniedziałek zaciągne go do elektryka to mi podłączy kompa i powinno pokazać co jest . ale pierwszy raz się spotkałem w peugeocię 406 żeby przy wypadku mogło immo zablokować . uszkodzenia były nie duże . kilka elementów zewnętrznych , trochę przedni prawy okular pogioł sie i kilka przewodów od świateł poucinało

Do góry Bottom