adam50
SuperMechanior
Witam może ktoś z was panowie miał już taki przypadek i borykał się z takim samym problemem , więc tak Peugeot407 20 hdi rhr 136 km układ wtryskowy Delphi auto nie odpala jedyny jaki ma błąd to P1210 oraz P0215 ten pierwszy dotyczy regulatora ciśnienia paliwa i rzeczywiście regulator był uszkodzony więc kupiłem nowy Delphi zamontowałem posprawdzałem kable oraz wtyczkę odpowietrzyłem układ no i lipa auto dalej nie odpala .Próba na samostarcie auto odpala , bardzo nie równo pracując i gaśnie po 5 sekundach .Błąd p1210 jest cały czas nie da się go skasować ciśnienie paliwa z pompa na listwę podaje natomiast nie wiem jakie napięcie ma mieć regulator ciśnienia w pompie i jak go zmierzyć z np punktu masy do 1 lub 2 pin czy też między pinami i jakie powinno być napięcie 5 czy 12 volt oraz czy już powinno być po załączonej stacyjce czy dopiero przy próbie rozruchu .Drugi błąd daje się skasować ale powraca natomiast ten który dotyczący regulatora nie da się skasować jest błędem stałym .Sprawdziłem wtyczkę i okablowanie z regulatora do sterownika i jest przejcie .Może się mylę ale wygląda to tak jak by regulator nie miał zasilania i wysterowani z sterownika .Będę wdzięczny
za wszelkie sugestie
Dodam jeszcze że dla pewności dałem wtryski do sprawdzenia okazało się że są ok więc można je wykluczyć , myślałem na początku że być może tak leją że pompa nie jest w stanie wytworzyć odpowiedniego ciśnienia Z błędów sterownika wynika że w dalszym ciągu jest problem z regulatorem ciśnienia pomierzyłem ten nowy omomierzem na 5,5 OHM podłączyłem napięcie z 9 wolt i słychać jak pracuje wiec jest ok .Natomiast po załączanej stacyjce zapłon z przewodów do regulatora w pompie mierząc np z punktu masy do 1 lub drugiego pinu nie ma żadnego napięcia .Czyżby sterownik silnika padł ?
za wszelkie sugestie
Automatyczne połączenie postów:
Dodam jeszcze że dla pewności dałem wtryski do sprawdzenia okazało się że są ok więc można je wykluczyć , myślałem na początku że być może tak leją że pompa nie jest w stanie wytworzyć odpowiedniego ciśnienia Z błędów sterownika wynika że w dalszym ciągu jest problem z regulatorem ciśnienia pomierzyłem ten nowy omomierzem na 5,5 OHM podłączyłem napięcie z 9 wolt i słychać jak pracuje wiec jest ok .Natomiast po załączanej stacyjce zapłon z przewodów do regulatora w pompie mierząc np z punktu masy do 1 lub drugiego pinu nie ma żadnego napięcia .Czyżby sterownik silnika padł ?
Ostatnia edycja: