• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 5008 - geometria

rybolek

Początkujący
Punktów
0
Witam,
przeszło tydzień temu uderzyłem dość mocno prawym przednim kołem w krawężnik. Wymieniona została alufelga (na identyczną jak poprzednia), drążek i końcówka drążka. Dwa dni temu zrobiłem geometrię auta (Peugeot 5008, 2.0HDI, 2012 r.). Wyniki są takie jak na zdjęciu:

IMG_20211217_142013.jpg

Podobno ta odchyłka od normy jest duża i może mnie to nawet nie dziwi, ale tutaj chciałem jedynie spytać, czy ten wybrany przez diagnostę i widniejący na zdjęciu model "508 sedan" (zamiast 5008) nie zaburzył mu prawidłowych wartości, dla których robił zbieżność? Czy ten podawany do systemu model nie ma kompletnie znaczenia, bo dla obu prawidłowe wartości geometrii są identyczne?
Chciałbym to wiedzieć, zanim ewentualnie uderzę z powrotem do diagnosty.

Pozdrawiam.

rybolek

Początkujący
Punktów
0
Tak, wiem, że po jakiejkolwiek naprawie i tak będę musiał zrobić zbieżność jeszcze raz, ale nie wiem, kiedy to nastąpi (póki co tragedii nie ma), więc wolałbym, żeby do czasu naprawy przy obecnym stanie PP ta zbieżność była zrobiona jak należy, dla takiego auta jak być powinno. A to jednak dwa różne auta.

Do góry Bottom