• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 607 3.0V6 wentylator nawiewu nie chce się wyłączyć

Andrzej W

Początkujący
Punktów
1
Cześć,

mam problem z nawiewem kabinowym.

Na początku nawiew działał z przestojami - należało poruszać wtyczką zasilającą i sterowanie wracało do normy a teraz wentylator mam cały czas uruchomiony po podłączeniu akumulatora bez uruchomienia zapłonu oraz silnika...

Wydaje mi się, że sterowanie klapami nawiewu tez nie działa ale wskaźnik się świeci...

Gdzie szukać przyczyny?

Pozdrawiam

matus1014

SuperMechanior
Punktów
195
Cześć,

Na początku nawiew działał z przestojami - należało poruszać wtyczką zasilającą i sterowanie wracało do normy a teraz wentylator mam cały czas uruchomiony po podłączeniu akumulatora bez uruchomienia zapłonu oraz silnika...

Wydaje mi się, że sterowanie klapami nawiewu tez nie działa ale wskaźnik się świeci...

Gdzie szukać przyczyny?

Pozdrawiam
Zajrzyj do kostki może stopione są przewody i się zwierają

Andrzej W

Początkujący
Punktów
1
Dzięki za odpowiedź.
Wtyczkę już usunąłem bo była lekko stopiona.

Cos mi się wydaje, że tranzystor spalony w regulatorze i brak komunikacji z panelem co powoduje brak możliwości ustawień klap.
Automatyczne połączenie postów:

OK, już działa - przetopiona wtyczka oraz brak kontaktu na konwektorach...czyszczenie i podgięcie pomogło...
Wtyczka z konektorami do wymiany.

Ostatnia edycja:

matus1014

SuperMechanior
Punktów
195
Dzięki za odpowiedź.
Wtyczkę już usunąłem bo była lekko stopiona.

Cos mi się wydaje, że tranzystor spalony w regulatorze i brak komunikacji z panelem co powoduje brak możliwości ustawień klap.
Automatyczne połączenie postów:

OK, już działa - przetopiona wtyczka oraz brak kontaktu na konwektorach...czyszczenie i podgięcie pomogło...
Wtyczka z konektorami do wymiany.
Odkąd nauczyłem się pić piwo nie musisz mi dziękować :)

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
663
Miasto
WLKP
Tranzystory czesto sie uszkadzały.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
224
Miasto
Gdansk
Cześć,

Gdzie szukać przyczyny?

Pozdrawiam
Bardzo częsta przyczyną w tym modelu przegrzana kostka zasilająca będzie widać po wypięciu jak coś miałem tak już kilka razy w tym modelu

Do góry Bottom