• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot Boxer 2.2hdi 110ps euro5..wymiana

Status
Zamknięty.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
A co jak bede wyciagal WAL NAPEDOWY ..TO NA DOL TLOK NIE POJDZIE ???
PROSILEM O WYPOWIEDZI TYCH CO JUZ TO ROBILI ..JA WYSTARCZY ZE MISKE OLEJOWA SCIAGNOLEM I WIEM ZE DA RADY ...BO TEN SILNIK JEST DZIELONY I POMIEDZY MISKA A BLOKIEM WLASCIWYM JEST JESZCZE COS JAK POLBLOK PRZYKRECANY DO BLOKU GLOWNEGO I SKRZYNI BIEGOW ..PRZYNAJMNIEJ TAK TO WYGLADALO OD SPODU..poza tym nawet chyba latwiej sworzen z tloka wybic i wyciagnac sam korbowod niz brendzlowac sie dodatkowo z glowica...????? Ktora jest dobra ..bo najprawdopodobniej zatarlo lub obrucilo panewke na wale na 3 tloku..tak czy tak wal panewki i jeden korbowod do wymiany...na 100%..reszta wyjdzie w praniu ..zmieniam tez pompe oleju ..bo byly tam problemy i peugeot na akcje serwisowa wzywal..a czy to auto mialo zmieniona tego pewny nie jestem ..byc moze to pompa padla i silnik stana..wiec nie bede experymentowal z nowym walem jak pompa kosztuje 400zl..
Kabaret.

Ostatnia edycja:

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
Jak będziesz te korby dołem wymieniał, to proszę zrób mi jakieś zdjęcia to może i ja się w końcu nauczę.
Nie ma sprawy jak najbardziej...chetnie podesle ci fotki..moze nawet jutro ..specijalnie odkrece jeszcze raz miche ..przylapalem.ja prowizorycznie na 4 srobki wiec jak mnie czas nie pogoni to sie pofatyguje...

lesio 4x4

SuperMechanior
Punktów
26
Kolego przeczytaj prosze co napisalem ..ten sam silnik 4H03 wychodzi w 3 mocach bez modyfikacji w sam silnik ....
Wiec moje pytanie bylo o osprzet ..bo tylko w nim tkwi ruznica o ile tkwi ...a nie tylko w samym oprogramowaniu ..jesli ruznica pomiedzy 110ps a 130 bedzie to tylko oprogramowanie bez zmiany osprzetu to dokupie sobie kompa z cala otoczka by zrobic to ..
Plug in..czyli podlaczyc wtyczki i odpalic ..
Jesli natomiast bedzie sie to wiazalo z wymiana caloscia lub chodzby polowa osprzetu to zostawie jak jest bo to jest kamion do roboty a nie na wyscigi..
Poza tym goly silnik bez osprzetu kosztuje 4500...caly kompletny 9-10 tys bez komputera a jak narazie to to co znalazlem w starym bedzie mnie kosztowalo 2500.nowy wal panewki korbowody i uszczelki.nawet jak dobrze pojdzie bez sciagania glowicy i na wszelkie W nowa pompa oleju i mam silnik z przeboegiem 110tys a nie pol miliona przechonowany z nowymi pierscieniami i dotartymi zaworami..
Poprostu pytam czy ktos robil cos takiego ..bo jest mase Busiarzy ktorzy za zycia takiego auta i 3 razy silnik zmieniaja ze wzgladu na przebieg..

........................
LESIO 4x4
Kolego mnie nauczono tego czego trzeba..za to ty chyba nie umiesz czytac....
Co do frncuskich zeczy to kloszadow o zdanie nie pytam. Czasami i tam jade w delegacje szczeze wspolczuje takim jak ty ktorzy musza mieszkac w tym syfie francuskojezycznym..
Ale w polsce pewnie miales slamsy i tamten rynsztok w porownaniu z polskim wygwizdowem z ktorego pochodzisz to dla ciebie raj...
Jest takie powiedzenie ..""Ze SWINIA NAJLEPIEJ CZUJE SIE W GNOJOWNIKU""A FRANCUSKOJEZYCZNA CZESC EUROPY TO WLASNIE TAKI GNOJOWNIK ..
reszte sobie dopisz o wyksztalceniu i innych sprawach..nie wspomne o syfiarskiej mentalnosci tamtych ludzi...
Wiesz czemu to we francuskojezycznych krajach perfumy wynaleziono?????
By francuzi mogli sie nie myc nie prac tylko perfumami zabijac smrod jaki sie za nimi ciagna..pare zeczy wiem o tamtym rejonie europy moze nawet wiecej niz ty juz pewnie Francus cala gemba...

jednak analfabeta i debil
dbaj o nogi kolego bo z głowom już stracona batalia jesli stary HDI cie przerasta to dla mnie jesteś zwykłym cymbałem

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
Dziękuję Ci serdecznie, nie każdemu by się chciało pokazać koledze tajniki swojej wiedzy. A propos tego motoru to cały zespół wychodzi do przodu, górnej miski nie zdejmiesz bez zdjęcia skrzyni a do wtrysków zamów już sobie ściągacz bo pokrywę połamiesz. POWODZENIA i czekam na fotki.

lesio 4x4

SuperMechanior
Punktów
26
Dzieki a nie wiesz jaki koszt tego w serwisie ..bo z tego co sie orietuje kupi.to tylko w serwisie bo nie jest to zadne AdBlue tylko plyn dedykowany do danej marki czy tam nawet pojazdu..
Jakas srednia cene?????
Francuzy zawsze cos wymysla extra tak ze kupe sie chce jak sie na to patrzy..wczesniej mialem do czynienia z pojazdami z suchym DPF ewetualnie AdBlue ..ci jak zwykle musieli byc orginalni..

jakiś ciureja lub inny mirga i w dodatku debil żeby nie znalezc cériny na aledrogo

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
A może wymien cały silnik i nie pierd.l sie z tym. Te 20 koni dołożysz na mapie.

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
A może wymien cały silnik i nie pierd.l sie z tym. Te 20 koni dołożysz na mapie.
Dlatego pytalem ..konkretna odpowiedz na konkretne pytanie ..widze ze i na tym portalu jest paru normalnych ludzi..tylko trzeba poczekac..a jak zwykle pierwsi w odpowiedziach sa debile i hejterzy ktorzy przezutek w rowze naprawic nie potrafia typu toomy76 lesio 4x4 i jeszcze jakis jeden poprawny ortograficznie hahahaha..
Ale tak to jest od debili w realu kazdy ucieka to musza sie wyladowac w necie..z portalu dla hejterow ich wyzucili za glupote to szukaja mozliwosci na forach dla mechanikow...
ZA PODPOWIEDZ DZIEKI VAGERS.
BO TAK JAK PISALEM Z VW CZY MESKIEM NAWET BYM SIE NIE ZASTANAWIA
L
JEDNAK NA FRANCUSKO ANGIELSKIE WYNALAZKI TRZEBA UWAZAC I LEPIEJ ZAPTYTAC...

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Z tą normalnoscią w stosunku do mnie to raczej przesada. Mam i to spore uchyły.:D:D

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Haha a ja nie musze. Jade do sklepu po cebule bo mi sie chce pomidorow z cebula i smietana. No i po alkohol

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
A przykro by bylo stracic fuszke dajaca 6tys euro w ciplarnianych warunkach

jakiś ciureja lub inny mirga i w dodatku debil żeby nie znalezc cériny na aledrogo
Poprostu gowniane samochody zawsze zostawialem gownianym amatorom..
Tego wziolem tylko ze wzgledu na to ze mial wyposazenie na maxa i byl praktycznie za darmo...

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
A i lesio 4x4 tylko tuman nazywa HDI jednostke forda 2.2 ...zanim sie zaczniecie udzielac i kompromitowac razem z tym leszczem toomi 76 poprostu poczytajcie chocby google..
Wygląda to tak jak byscie razem przy jednym kompie siedzieli ...wy nie czasami jakas parka pedalska ze tak sobieprzytakujecie...???? ..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom