• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot Partner II 2008 nie działają szyby

Serwismiechów

SuperMechanior
Punktów
98
Po odpaleniu szyba kierowcy działa przez 2 sekundy. Później nie działa . Jak jest tylko kluczyk przekręcony na zapłon a auto nie odpalone szyba działa normalnie góra dół. Prawa w ogóle nie działa.
Błędów brak. Diagbox nie mam możliwości testu szyb. Launch , Delphi, cdif również brak .
Po odpaleniu napięcie 14,2V. Bez zapłonu 12,5. Wiązki w przelotkach do drzwi całe. Wszystkie masy czyste bo był problem z nimi.
Auto w trybie klient, economy mode wyłączony.
Oczywiście bezpieczniki i przekaźniki sprawne

blejku

Nowy
Punktów
0
Dawno to było ale udało się naprawić? Mam to samo w 307CC i ręce mi opadają. Żadnych błędów

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Dawno to było ale udało się naprawić? Mam to samo w 307CC i ręce mi opadają. Żadnych błędów
CC to inna historia bo o ile mi wiadomo to są powiązane z dachem elektrycznym, kiedyś to próbowałem ogarnąć ale w jakimś starszym CC chyba 306 bo dach też się nie składał i to wszystko jest sterowane jedną elektroniką, finalnie auto pojechało do szpeca i on znalazł jakiś kabelek zgnity w wiązce no i krańcówki były do regulacji

blejku

Nowy
Punktów
0
Tak, są powiązane. Problem w tym że dach działa, wszystko można powiedzieć że działa :) Ale na zgaszonym silniku tylko heheTo PSA.. :-p
Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam

Do góry Bottom