• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugot 407 sw2.0 hdi 100kw

Zibi400

Początkujący
Punktów
0
Witam mam taki problem a mianowicie w wyżej wymienionym modelu czyli peugot 407 sw 2.0 dzieje się coś dziwnego auto ma moc nie muli ale czasami ma momenty szarpania i gasniecia przy podjeździe np do ronda redukcja auto gaśnie przekrecam kluczyk pali od razu i jadę dalej zdążą się to ale nie zawsze następny objaw to jeździ wszystko ok ale potrafi rano nie zaskoczyć kręci rozrusznikiem ale nie pali wystarczy zaciąg i pali i potem znowu ok do następnego razu a czasem przekraczał kluczyk i w ogóle cisza brak reakcji chwila czekania przekraczał i kręci i pali więc moje pytanie czy ktoś może poradzić co to za przyczyny mogą być takiego zachowania auta filtr paliwa nowy czy ktoś z was miał takie przypadki

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
ja nie miałem tak ani na starym ani na nowym filtrze, więc myślę że filtr można wykluczyć

mam pytanie:
W jakim kraju te ronda pokonujesz?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
jak lewarek to i sprzęgło...to może być wina sensora położenia sprzęgła.

kluczem może się okazać wychylenie nadsterowne a to nie w każdym kraju takie same.
to jest uzależnione o kierunku ruchu i strony po której jest kierownica...chociaż z tą kierownicą to nie jestem pewien.

Zibi400

Początkujący
Punktów
0
Błędy są p0088 był podłanczany pod lesie i mechanik nic nie stwierdził ciekawego błędy niby były ale nie związane z takim zachowanie auta taka odpowiedź byla

Lexie oczywiscie

Zibi400

Początkujący
Punktów
0
Zapisały by się raczej jako błąd stały ale był podłączony jak wyskoczyła ikona silnika bo to też się dzieje

Zibi400

Początkujący
Punktów
0
Powiem Ci kolego że Ty faktycznie potrzebujeszkuli w mechanice fachowiec ogarnięty szybko wskazuje kierunki działania a nie głupie dugestie

Do góry Bottom