• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Piaggio xevo 125 nie odpala

K4millo

Początkujący
Punktów
0
Cześć,
Mam problem z piaggio xevo 125 2010rok. Motocykl nie odpala nie wiem co jest nie tak. Przed zimą chodził bez zarzutów a w tym sezonie jak chciałem go pierwszy raz odpalić nie dało rady. Najpierw myślałem że to akumlator ale go naładowałem potem zauważyłem że świeci sie kontrolka oleju więc go dolałem wogóle dziwne zjawisko przed zimą był olej po zimie już go nie było ani kropli. Wyczyściłem filtr powietrza i wyczyściłem swiece zapłonową. Czy miałby ktoś pomysł co może być problemem bie odpalania skutera?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1596
na początek standardy:
- paliwo dochodzi do cylindra?
- iskra jest?
- wymień benzynkę na świeżą.

vego19

Uczestnik
Punktów
6
Jak jesteś z Mazowieckiego to możesz mi go podrzucić trochę już ich robiłem

K4millo

Początkujący
Punktów
0
Sytuacja wygląda tak świece sprawdziłem iskra jest. Paliwo jest problemem bo nie zaciąga go do góry do gaźnika jak odpiołem przewód paliwowy i ustawiłem go w dół paliwo zaczeło lecieć ale gdy podpiołem go do gaźnika i przewód był ustawiony w góre paliwo nie dochodziło tak wysoko. Nie wiem czy ta pompka paliwa jest za słaba żeby dopompować paliwo do góry czy co jest problemem.

K4millo

Początkujący
Punktów
0
Problemem może być kranik ( o ile jest podciśnieniowy)
Jaki kranik do odcięcia paliwa? Tam nie ma takich rzeczy jest zawór zwrotny
Automatyczne połączenie postów:

Jaki kranik do odcięcia paliwa? Tam nie ma takich rzeczy jest zawór zwrotny
Już chyba wiem o co chodzi bo jedni piszą że to jest pompa paliwa na allegro. Tak właśnie myślałem że to może być problemem

na początek standardy:
- paliwo dochodzi do cylindra?
- iskra jest?
- wymień benzynkę na świeżą.
Beznyzna nie dochodzi

Ostatnia edycja:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Tak podejrzewam bo u syna w skuterki bo zimie też nie chce odpalić i tak sobie patrzyłem .poczyscilem gaźnik itp zaczęło banglac to zostawiłem w tym roku powtórka z rozrywki.
Twoje Piaggio to Włoch ...u ciebie to gaźnik nie jest podciśnieniowy może ? Z taką przystawką między gazniorem a cylindrem?

No niewiem ,działaj małolat bo jak nie będziesz tam grzebał to się nie dowiesz;)

vego19

Uczestnik
Punktów
6
Tam masz pompkę paliwa podciśnieniową przy kręceniu rozrusznikiem powinno iść paliwo

Do góry Bottom