• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Piski z okolic prawego przedniego koła

Pablo1991

Bywalec
Punktów
3
Witam. Temat dotyczy Ibizy sportcoupe 6j silnik 1,9 TDI 90km. Od dłuższego czasu po pokonaniu 5-10km, słychać w przednim prawym kole rytmiczny pisk, słychać je najbardziej przy niskich prędkościach do 1-15km/h, bez względu czy jadę na wprost czy po luku drogi. Przy hamowaniu nie występuja. Byłem dziś u mechanika, sprawdził zacisk- wszystko ok, tarcze się nie grzeją, klocki nie obcierają o tarcz. Łożysko także nie ma luzów i nie szumi. Klocki i tarcze TRW wymienione były 700km temu, przegub i zwrotnica także. Dodam, że zbieżność mam do zrobienia bo ściąga leciutko w prawo. Piski występują zarówno na zimowych jak i letnich kołach, opony nie piszczą. Czy winna może być zbieżność? Mechanik stwierdził delikatny luz na drążku kierowniczym i nic po za tym. Sprawdzał czy osłona nie ociera o tarcz i jest ok. Proszę o pomoc i wasze sugestie w tej sprawie. Pozdrawiam.

Pablo1991

Bywalec
Punktów
3
Mechanik.k
Tłoczek zacisku cofa się, sprawdzany był dziś, jak i cały zacisk, wszystko wyczyszczone, przewody także,łożysko wraz z piasta również było sprawdzane.
Dejot43 klocki mam TRW i nie piszcza podczas hamowania, są ok.

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
Ja miałem również cofający się tłoczek i podczas jazdy po przejechaniu 6km zaczęło grzać się całe koło. Winą był przewód sztywny i elastyk. Sprawdzałeś w jakim są stanie?

Pablo1991

Bywalec
Punktów
3
WOODOO. Nie smaruje się tarczy. To nie było pytanie, tylko odpowiedzialem na niezbyt mądra odpowiedz Slawek2007.28.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
1 - nikt przez forum ci nie odpowie co ci może piszczeć w aucie- jak tego nie rozumiesz to znaczy, że twój poziom inteligencji jest niebezpiecznie bliski zero...:meh:
2 - zdecydowanie zmień mechanika - bo jego poziom fachowości jest bliski zero...:meh:
3 - jedź do innego mechanika - takiego co będzie wiedział co zrobić w takiej sytuacji jak twoja z opisu...:bored:

Jeżeli spełnisz te 3 warunki to będziesz mógł nadal cieszyć się bezproblemową jazdą twym autem:D pzdr

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1753
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
1 - nikt przez forum ci nie odpowie co ci może piszczeć w aucie- jak tego nie rozumiesz to znaczy, że twój poziom inteligencji jest niebezpiecznie bliski zero...:meh:
2 - zdecydowanie zmień mechanika - bo jego poziom fachowości jest bliski zero...:meh:
3 - jedź do innego mechanika - takiego co będzie wiedział co zrobić w takiej sytuacji jak twoja z opisu...:bored:

Jeżeli spełnisz te 3 warunki to będziesz mógł nadal cieszyć się bezproblemową jazdą twym autem:D pzdr

Zawsze trzeba poznać trzech lub więcej złych mechaników aby wybrać tego dobrego

Do góry Bottom