• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Piz da pomoc antykryzysowa

Megaszrot

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Warszawa
Miłościwie nam panujący rząd Piz w ramach pomocy dla przedsiębiorców .... otworzył wstęp do lasów i zlikwidował dwie godziny na zakupy wyłącznie dla seniorów w godzinach przedpołudniowych. Oprócz tych strategicznych decyzji zatwierdzili w bólach możliwość ubiegania się o zwolnienie z opłacania składek na ZUS przez całe trzy miesiące (marzec-maj) o czym wymiana zdań toczy się w innym temacie.
Dodatkowo samozatrudnieni i zatrudniający do dziesięciu osób mogą ubiegać się o przyznanie pożyczki w wysokości ... 5 tysięcy złotych :eek:. Z informacji na którą trafiłem w sieci około 10% wniosków kończy się przyznaniem pieniędzy. Po spełnieniu dodatkowych warunków pożyczka może być bezzwrotną. Ktoś z Was może przechodził tą procedurę ze składaniem wniosku w PUP? Napiszcie jaka duża biurokracja, kiedy można się spodziewać odpowiedzi itd.

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Znajomy dostał bez problemu. Ja nadal czekam.

Mara111

Początkujący
Punktów
4
Ja składałem i po 3dniach kasa na koncie.
Odrazu przy złożeniu było też pismo o umorzenie pożyczki jeśli utrzymam dzialalnosc 3 miesiące.

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Dokładnie. Widać megaszrot jesteś negatywnie nastawiony do życia I do naszej władzy hehe

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
ja po 5 dniach od złożenia wniosku przez e-zus dostałem zwolnienie ze składek plus przelew na konto postojowego . Ponoć duża ilość wniosków jest odrzucana z powodu błędów w wypełnianiu .

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Mi wczoraj przelali postojowe na konto. Wniosek był złożony w zus. Za umorzeniem składek jeszcze czekam.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
Ja czekam prawie trzeci tydzień na jakąkolwiek informację na temat pożyczki

126marcin

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Włocławek
Mi wniosek ogarniała księgowa. Składała po dwudziestym kwietnia i czekam

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
U mnie ZUS, na dzieci, i pożyczka złożone 2-3 tyg temu i wczoraj zadzwonili ze coś złe wypełnione jak w tym filmiku co toomi wstawiał świat wg kiepskich jakaś pierdołę się przyczepili. A pieniędzy nie widział

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ciekawe czy będziecie się cieszyć jak wam te 3 miechy zabraknie składek do emerytury...:rolleyes::D

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Popracują dłużej i będzie okazja ponarzekać, że emerytura taka marna. W życiu niczego nie ma za darmo zawsze prędzej czy później się płaci.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Po 3 miesiącach trzeba pamiętać o złożeniu wniosku o umorzenie
Chyba tydzień jest na to ...lepiej to doczytać
Dzień spóźnienia .....robi się z tego pożyczka i raty lecą

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Ja sprawdzałem w systemie e-zus i mam czarno na białym ze składki zostały opłacone za mnie , wiec marzec liczy się do emerytury . Zobaczymy jak będzie z kwietniem i majem .

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Jak płacisz mały ZUS
połowa roku zaliczają do emerytury

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A może Polacy są właśnie takim narodem jak w tym wierszu...tylko potrzebowali odpowiednich okoliczności, żeby to z nich wylazło...a pis im taką okoliczność dał...:meh:

miras forumowicz

SuperMechanior
Punktów
20
Ta mniejsza część potrzebuje takich poje
..w jak damiecki synek ubeckiego kapusia. Tak wam kur.a zle to płacić zus i oddac forse. A wnioski słać do Pekinu za tą sytuacje. Ku.wa co za ludzie.

Do góry Bottom