• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Po przekładce problem z abs , poduszkami, i światłami

Adrik66

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sandomierz
Witam przerobiłem mojego drugiego espace sprowadzonego z UK, jako że instalacja elektryczna była uszkodzona więc razem ze ścianą grodziową wywaliłem instalacje , auto odpala moduł bsi został mój , jest tylko problem ze światłami chodzi tylko o mijania , abs się świeci oraz poduszki (obstawiam ze po siedzeniami te kostki mogą nie łączyć
siedziałem i próbowałem sprawdzić światła mijania
na desce nie świeci się kontrolka świateł mijania gdzie mogę znaleźć przekaźnik od świateł mijania (zwykłe światła)
bezpieczniki wewnątrz 2 szt po 15 A sprawdzone i nie są spalone , światła drogowe działają przeciwmgłowe również

Pozdrawiam

Adrik66

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sandomierz
ale to na desce by się nie świeciła kontrola świateł mijania jak nie ma masy

Adrik66

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sandomierz
jutro zacznę od mas ale kolego możesz podpowiedzieć gdzie znajduje się przekaźnik od świateł czy pod deską czy obok aku

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Jak oczekujesz rzeczowej podpowiedzi jak nie podałeś nawet rocznika...
Każdy Ci może slogan rzucić, sprawdź bezpieczniki, masy, zakoduj, prześwietl...

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
jutro zacznę od mas ale kolego możesz podpowiedzieć gdzie znajduje się przekaźnik od świateł czy pod deską czy obok aku
Bebeszyłem coś takiego 3 razy ale zabij nie pamiętam. Jutro Ci sprawdzę.

Jak się w tym jeździdle coś z elektroniką kopie to Renie są znane z mas i to ich podstawa. To pewnie 2.2 l.

Ostatnia edycja:

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
a czy czasem przekaźnik nie jest w uch na płytce? Tak tylko rzucam bo się nie znam...
przecież to renult i tam o zwykły przekaźnik ciężko...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
UCH tym steruje, takie partyzantki tak sie kończą wystarczy ze producent zmieni wiązkę .

A

Anonymous123

Troche sie grzebalem kiedys w renatach, ogolnie jest to popier.... bo np w scienicu 1.9 dci z tego samego roku jest kilka rodzajów wiązki i za nic nie ma tak, ze jedna zamienisz na druga i będzie wszystko działać. Na wiazce jest zawieszka z numerem i jak nie chcesz marnowac czasu na szukanie to lepiej po nr vin dojdz jaki powinien byc numer części i na jaki jest wymienny. Sam fakt, ze masz klimatronic lub manualna klime to wiazka juz sie różni a piny w kostkach uch i module pod maska sie różnią. Krótko mówiąc ta marka nie ułatwia nam życia.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Witam przerobiłem mojego drugiego espace sprowadzonego z UK, jako że instalacja elektryczna była uszkodzona więc razem ze ścianą grodziową wywaliłem instalacje , auto odpala moduł bsi został mój , jest tylko problem ze światłami chodzi tylko o mijania , abs się świeci oraz poduszki (obstawiam ze po siedzeniami te kostki mogą nie łączyć
siedziałem i próbowałem sprawdzić światła mijania
na desce nie świeci się kontrolka świateł mijania gdzie mogę znaleźć przekaźnik od świateł mijania (zwykłe światła)
bezpieczniki wewnątrz 2 szt po 15 A sprawdzone i nie są spalone , światła drogowe działają przeciwmgłowe również

Pozdrawiam
IMG_20160913_203927.jpg IMG_20160913_204004.jpg
reszta obok tych bezpieczników w UCH

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
jasne w szmecwagenach jest to ujednolicone ...wszystkie tak maja jak auto idzie na tasme z vin to ma tam wszystko wklepane numer wiązki nawet kolor tapicerki to nie maluchy itp . Tak teraz robią auta wszedzie i nic na to nie poradzisz najmniej problemów jest z mechaniką , kiedys chciałem kupić C6 ale był w dieslu V6 a chciałem Pb mechanicznie pikuś ale .... jak jest VIN w BSI to nie przyjmie sterownika Pb pomijając przeprogramowania automatu na Pb , kumpel z serwisu mi to wybił z głowy bo po tym VIN nie przyjmie czyli albo wymienić w systemie VIN albo odpuścić ... odpusciłem ...

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Narzekasz bo chciales oszukac ich system VIN :D ale spojrz z innej strony jak to ulatwia nam sprawe, klikasz Vin i masz wszystko :)

Adrik66

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sandomierz
Kolego szumek72 te bezpieczniki sprawdzałem dziś do kolegi pojadę to mówił że clipem się zrobi zobaczymy jaki będzie finał

A

Anonymous123

Jak masz inne piny na kostakach to clipem nic nie zrobisz.

Adrik66

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sandomierz
Stara instalacja zostala uszkodzona przekładkę kupiłem z auta z dziłającą instalacją przecież jak tam działała to temu tu nie bsi tylko moje jest

Do góry Bottom