• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Po wymianie radia fabrycznego Nissana immobilizer wydaje 5

jurekp00

Nowy
Punktów
0
Miasto
śląskie
Witam. Wymieniłem radio w Nissanie X-Trailu. Radio fabryczne Clarion na dedykowane GMS. Po wymianie immobilizer lub alarm (głos dochodzi z bagażnika) przy zamykaniu samochodu wydaje 5 sygnałów. Co to oznacza? Czy faktycznie związane jest z wymianą czy coś innego.
A jeszcze jedno nie mam kodu do tego radia fabrycznego, przeszukałem wszystkie dokumenty zakupu samochodu i nic. Jak mogę uzyskać taki kod? Czy sprzedawca ma obowiązek bezpłatnie mi go przekazać ? Radio Clarion serial CL0870B0040377 Model PP-3000T-A, nr części 28185 JG41B

D

dekster

Witam. Wymieniłem radio w Nissanie X-Trailu. Radio fabryczne Clarion na dedykowane GMS. Po wymianie immobilizer lub alarm (głos dochodzi z bagażnika) przy zamykaniu samochodu wydaje 5 sygnałów. Co to oznacza? Czy faktycznie związane jest z wymianą czy coś innego.
A jeszcze jedno nie mam kodu do tego radia fabrycznego, przeszukałem wszystkie dokumenty zakupu samochodu i nic. Jak mogę uzyskać taki kod? Czy sprzedawca ma obowiązek bezpłatnie mi go przekazać ? Radio Clarion serial CL0870B0040377 Model PP-3000T-A, nr części 28185 JG41B
Radio , wymaga poprawnej identyfikacji nr VIN z (IMMO) Twojego samochodu, jedyna możliwość to udaj się do elektronika który musi przypisać Twój nr VIN samochodu.

Pomoc z kodem do radia
Kontakt:
Tel.: 722 171 351
e-mail: stefan15@poczta.onet.pl
nr gg: 2094894

POZDRAWIAM.

Pomogłem? ***** Kliknij "Lubię" *****

jurekp00

Nowy
Punktów
0
Miasto
śląskie
Radio , wymaga poprawnej identyfikacji nr VIN z (IMMO) Twojego samochodu, jedyna możliwość to udaj się do elektronika który musi przypisać Twój nr VIN samochodu.

Pomoc z kodem do radia
Kontakt:
Tel.: 722 171 351
e-mail: stefan15@poczta.onet.pl
nr gg: 2094894

POZDRAWIAM.

Pomogłem? ***** Kliknij "Lubię" *****
To znaczy że do immobilizaera trzeba przypisać nowe radio? Czy teraz może coś się stać z autem, czy tylko tak będzie pikac przy zamykaniu? Jestem ze śląskiego znasz jakiegoś elektronika godnego polecenia? Pozdrawiam

D

dekster

To znaczy że do immobilizaera trzeba przypisać nowe radio? Czy teraz może coś się stać z autem, czy tylko tak będzie pikac przy zamykaniu? Jestem ze śląskiego znasz jakiegoś elektronika godnego polecenia? Pozdrawiam
Na Pw masz wiadomość.

jurekp00

Nowy
Punktów
0
Miasto
śląskie
Doszedłem że radio oryginalne ma podpietą jedną z wtyczek i wtedy wszystko działa dobrze. Gdy podłączam radio GMS 7738 zostają wole dwie wtyczki (opisywana) i wtedy alarm daje 5 sygnałów. Może ktoś ma instrukcję elektyczną do X-Traila T-31. To ta wtyczka Clarion 5. druga od lewej patrząc na tył radia-mniejsza biała.

Załączniki

• Radio Nissan Clarion5.jpg
    Radio Nissan Clarion5.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 5
  • Radio Nissan Clarion.jpg
    Radio Nissan Clarion.jpg
    82,9 KB · Wyświetleń: 4
  • Radio Nissan Clarion2.jpg
    Radio Nissan Clarion2.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 4
  • Radio Nissan Clarion3.jpg
    Radio Nissan Clarion3.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 4
  • Radio Nissan Clarion4.jpg
    Radio Nissan Clarion4.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 4

jurekp00

Nowy
Punktów
0
Miasto
śląskie
Nie ma. Dowiedziałem się w niezależnym serwisie Nissana, że radio oryginalne przypisane jest do immobilizera i działa tylko w moim samochodzie a w innym nie będzie działać. Immo podobno sygnalizuje odpięcie radia tymi sygnałami. Nie podjęli się przeprogramowania immo bo się boją że mogą go zablokować. Poradzili abym tak jeździł lub spróbował w autoryzowanym serwisie. Chyba odpuszczę bo tam mnie skroją. Więc reasumując ta wtyczka szczytuje dane radia przypisanego do samochodu. Pozdrawiam Jerzy.

melasa

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Olsztyn
PP-3000T , zaraz poszukam w swoich zapiskach czy można coś z tym zrobić

Vyehoo

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łódź
Podłączę się.
Chcę wymienić w TIIDA "padnięte" radio PN-2805L (CY21B) na PP-3000T-A (JG41B) z rozbitka . Czy w Łodzi lub okolicy może ktoś zna specjalistów, którzy "zgrają" auto z radiem i podmienią VIN? Bo to chyba z tym jest problem, że otrzymuję komunikat INVALID EQ i CHECK TH12HW?

Punktów
0
Miasto
Lubelskie
Witam! Czy ktoś wie jak dopisać VIN do radia LCN2, stare zawiesza się co chwile, kupiłem sprawne lecz wyskakuje blokada - kod czerwony, radio działa około 5min i się blokuje.

Do góry Bottom