• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Początkujący elektromechanik !

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
nie da się wgrać mapy jedynie diagnostyka ewentualnie kodowanie adaptacje i takie tam do takich prac trzeba inny sprzęt bardziej zaawansowany :p

DoktorBLN

SuperMechanior
Punktów
12
Anton Herner, Hans-Jurgen Riechl - Elektrotechnika i elektronika w pojazdach samochodowych - przeczytaj w pierwszej kolejności ta książkę. Jest bardzo dużo podstawy. Fantastycznie wytłumaczone. Opisane czujniki w samochodzie. Zasada działania i budowa. Jak sprawdzić poszczególne elementy itd :)

Sarmat

Początkujący
Punktów
0
Wielkie Dzięki ! a co do autocomu to takie pytanie czy można nim cofac licznik ? a jeśli można to po co w takim razie jest nam potrzebny programator ? sorry za tak banalne pytania ale chce miec leciutkie ogarniecie z poczatku co, po co i dlaczego :)

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
nie autocom licznika ci nie cofnie :p jak byś chciał ja mam digiproga 3 mało używanego na handel a ogólnie to programator a nawet dwa to podstawa

Sarmat

Początkujący
Punktów
0
Polecaną książke juz zamowiłem i te które mi Ty poleciles musze sciagnac z chomika jeszcze bo ostatnio jakeis bledy technicze mieli i sie nie dalo wejsc. Co do programatora to bede chciał kupic vp 590 i autocoma i mozna powoli coś grzebac i sie uczyc jednoczesnie czytajac i probojac niczego nei zepsuc ;p gdybys mial jakies rady to jestem otwarty :)

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
to kup sobie jeszcze stacje lutowniczą hot air 2w1 bo będzie ciężko z lutowaniem :p i ucz się lutowania na czymś bo to też podstawa

DoktorBLN

SuperMechanior
Punktów
12
Najlepiej to stara elektronika, która jeszcze działa. Wylutuj elementy i wlutuj. :) jak po Twoich zabiegach bd działać to znaczy, że coś juz umiesz ;)

Sarmat

Początkujący
Punktów
0
Dobra ! Wielkie dzieki za rady:) w razie problemów lub innych pytan to bede pisał w tym temacie do Was :p

Do góry Bottom