• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Podnośnik żaba 3.5T Geko

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
powoli :) a nawet bardzo :p używany był nawet sporo, z busami sobie radzi bez problemu, ja miałem tylko bez pedału i nadal go mam ale teraz to używam poduszki zamiast niego :) tylko jak czasami jadę robić coś do kogoś to go biorę tylko że do wożenia to trochę waga i wielkość przeszkadza :)

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Dyziek może lepiej dołożyć?? ja mam taki http://www.ceneo.pl/10876968;pla?gc...uaA3vCNSjfxlfE8vG9-3W7GcYMkkBGUt1Se2dHhvD_BwE
używam go już dwa lata i wczoraj padło mi jedno kółko, zamówione już na yato polska za 19zł +kurier. Ale i tak jest to Wina użytkowania bo używam go na kostce i podczas podnoszenia kółka nie układają sie równo, ale jak masz równy teren to będzie śmigał. jest lekki i wygodny. Ja pieniędzy nie żałuje.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Aż tyle przeznaczyć nie mogę,absolutne maximum to 500zł,chociaż wolałbym i tak coś w granicach 350zł.Ten który pokazałeś podnosi jak dla mnie zbyt nisko i potrzebuje pdnośnika 3T, 1.25T to za mało,musi potrafić podnieść cały przód lub tył samochodu na trawersie :)

makrez12

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
TARNÓW
wyglądem poza kolorem identyczny jak proline, i powiem Ci ze na dzień dzisiejszy mam go nie cały rok i daje rade.

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Właśnie dziwi mnie cena bo ja dałem dwa lata temu 520 w sklepie sądeckim w którym dopiero zacząłem kupować sprzety.Całe przody osobówek podnosi bez problemu. Ale wiadomo taki do 3,5t będzie może pewniejszy. Jak poużywasz ten co kupisz daj znać jak śmiga bo planuje kupić też taki do 400zł z wiekszym zakresem wagi.

Mlody2

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrzeszów
Podłączę się do tematu :)
Potrzebuję podnośnik (żabę) do niewielkich napraw, najlepiej żeby nie był zbyt ciężki, chcę wozić go w bagażniku
Nie chcę najtańszego badziewia, zależy mi żeby nie opuszczał
Budżet to 200-300 zł

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
ja jakieś 2 lata temu kupiłem sobie zestaw BAAS Polska - podnośnik żaba z dwoma kobyłkami. Wszystko w walizeczce :)
Uważam, zę jak do amatorskiego użytku jest OK - puki co trzyma bez problemu, a byl już trochę używany.
Co prawda waga tego zestawu juz jest jakaś...
Ale jak chcesz coś do bagażnika, czyli podejrzewam, że zamiast standardowego lewarka, to i taki z biedronki będize OK

Mlody2

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrzeszów
BASS Polska ma raczej słabe opinie, więc odpada
Mówiąc o wadze miałem na myśli to, że nie chcę żadnego kolosa, ma to być 2-2.5 tonowy podnośnik :)
Może macie jakieś propozycje?

Do góry Bottom