• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Podnośnik szyby od kierowcy i pasażera z przodu

olo111

Początkujący
Punktów
0
Hej

Od jakiegoś czasu piszczą mi szyby przy podnoszeniu z powrotem szyb od pasażera i kierowcy.

Na razie ich nie używam, żeby nie kusić losu.

Jak mogę rozpoznać czy coś po prostu wpadło i piszczy czy silnik podnośnika się kończy.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
No to może być najprawdopodobniej to...u mnie w skodzie było tylko chrup i szyba została po wymontowaniu tapicerki z boku okazało się że linka tak przerdzewiała że pękła .....nie było żadnych pisków zgrzytów itp.akcji nowy mechanizm cały wleciał i gra gitara

lajbuś 4

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Bydgodzcz
Hej

Od jakiegoś czasu piszczą mi szyby przy podnoszeniu z powrotem szyb od pasażera i kierowcy.

Jak mogę rozpoznać czy coś po prostu wpadło i piszczy czy silnik podnośnika się kończy.
Hej

Witam: Przetrzyj szybę z obu stron zewnątrz jak i wewnatrz mokrą gombką i próba jak nie piszczy to uszczelki jak nie to tapicera na bok i ponowna próba inaczej nikt ci nic nie powie na odległość

Do góry Bottom