• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Podnosnik 2 kolumnowy co polecacie

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
Nosze sie z zamiarem wymiany podnośnika na nowy. Budżet do 10tys.
Co polecacie z wymienionych
Chodzi głównie o niezawodność i w razie awarii serwis
Co powiecie o łapach symetrycznych
Redats
Eurotrade
Farys
Launch
Twin busch
Asta
Tavis
Heckmann
Chyba ze macie jakieś inne typy w tym budżecie

Ostatnia edycja:

phu_szczepan

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Jabłonna-Majątek
sklep.redats.pl
Redats
Eurotrade
Farys
Launch
Twin busch
Asta
Tavis
Heckmann

Cześć,
wypowiem się o REDATS :)
serwis - nie masz się co obawiać, bo zapewniamy serwis. Pełne wsparcie i wszystkie części. :)
Niezawodność- sprzedaliśmy ich tysiące i generalnie nie sprawiają problemów jeżeli są prawidłowo zamontowane oraz eksploatowane.
Chcesz automat/półautomat? Jaka wylewka w warsztacie?
Co jeszcze potrzebujesz wiedzieć? Śmiało pytaj.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
chiny nie kupuj to pochodzi trochę i do wywalenia miałem taki nożycowy 7 lat i na szrot

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
Chce automat. Wylewke bede chcial zrobic nowa pod niego. Mam co prawda z betonu b25 ale nie mam na to kwita i niestety jest tylko 20cm silnik 3fazy.
Oferujecie tez montaż???
Cześć,
wypowiem się o REDATS :)
serwis - nie masz się co obawiać, bo zapewniamy serwis. Pełne wsparcie i wszystkie części. :)
Niezawodność- sprzedaliśmy ich tysiące i generalnie nie sprawiają problemów jeżeli są prawidłowo zamontowane oraz eksploatowane.
Chcesz automat/półautomat? Jaka wylewka w warsztacie?
Co jeszcze potrzebujesz wiedzieć? Śmiało pytaj.

wjtek89

SuperMechanior
Punktów
154
Miasto
Rdm
Panowie chce podnośnik kupić i chinczyki mnie kuszą
Redats 4t +/- 6 koła
Evert z intercarsu pewnie koło 10...

Albo......
Używana śruba Mondoflo frerro 4t 2012r za 8.5 tys po "serwisie " nowe nakrętki i gwarancja do bramy
Longus 3.5 t z 08r za 5.5 tys

Ktoś coś doradzi co w takim budżecie sensownego ?? Czy lepiej dołożyć do czegoś konkretnego ?

kakus

SuperMechanior
Punktów
48
A zastanawiam się nad nortec pd400he co prawda ma ramę ale zobacz że ma krótkie łapy i składane z 3 części co przy BMW ma znaczenie czy renault Megane,gdzie potrzeba szeroko rozstawione kolumny i łapy bardzo do środka

phu_szczepan

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Jabłonna-Majątek
sklep.redats.pl
Panowie chce podnośnik kupić i chinczyki mnie kuszą
Redats 4t +/- 6 koła
Evert z intercarsu pewnie koło 10...

Albo......
Używana śruba Mondoflo frerro 4t 2012r za 8.5 tys po "serwisie " nowe nakrętki i gwarancja do bramy
Longus 3.5 t z 08r za 5.5 tys

Ktoś coś doradzi co w takim budżecie sensownego ?? Czy lepiej dołożyć do czegoś konkretnego ?

Wiesz prawda jest taka, że jak wybierzesz nowego REDATSA to masz:
  • gwarancję
  • opiekę naszego serwisu
  • wszystkie części dostępne u nas.
Piszę o tym nie dlatego, że serwis jest co chwilę potrzebny :p Sprzedaliśmy tysiące tych dwukolumnówek i jakoś nie mamy zgłoszeń o ich awaryjności. Tylko po prostu - w razie potrzeby warto mieć taką pomoc.
A przede wszystkim pewność, że podnośnik jest nowy. Nieużywany. Nieuszkodzony. :) Przy używkach zawsze jest loteria, po prostu...
AUtomatu czy półautomatu szukasz?

Ostatnia edycja:

wjtek89

SuperMechanior
Punktów
154
Miasto
Rdm
Tylko mam takie obawienia że to trochę taki ryż z gó#!noliny. Cóż z tego że nowy jak co chwila serwis . Ktoś tego wogole używa z forum i podzieli się wrażeniami ??

phu_szczepan

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Jabłonna-Majątek
sklep.redats.pl
Tylko mam takie obawienia że to trochę taki ryż z gó#!noliny. Cóż z tego że nowy jak co chwila serwis . Ktoś tego wogole używa z forum i podzieli się wrażeniami ??
wybacz - niepotrzebnie masz te obawy.
Co chwila serwis? Raczej nie u nas.
Te podnośniki są w naprawdę wielu warsztatach w Polsce i Europie i praktycznie nie wymagają żadnych napraw. Ważne tylko by były prawidłowo zamontowane oraz by użytkownik odpowiednio o nie dbał - no ale to akurat dotyczy chyba każdego podnośnika, nie tylko REDATS.

mejson

Bywalec
Punktów
9
Mówią, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu, a dobry sprzęt nie potrzebuje reklamy.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
miałem nożycówke DANLOP 7 lat i poszedł się rytpać moim zdaniem szkoda kasy na ryż

Lepper

SuperMechanior
Punktów
28

ARTURO2313

SuperMechanior
Punktów
0
W jakiej odleglosci minimalnej podnosnik powinien zostac zamontowany od sciany żeby było swobodne dojscie do napraw mam garaż szerokosci 6.25 m i chce jak najlepiej wykorzystać przestrzeń. Chciał bym postawic kolumne 50 cm od sciany , wiec od sciany do koła samochodu bedzie około 70-80 cm nie wiem czy to bedzie wygodne przy naprawach może ktoś przerabiał temat .... Ewentualnie zrezygnuje z podnosnika dwu kolumnowego na rzecz podnośnika nożycowego ale ten jest dużo droższy ...

phu_eurotrade

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zwardoń
allegro.pl
Redats
Eurotrade
Farys
Launch
Twin busch
Asta
Tavis
Heckmann

Witam serdecznie.
Ja natomiast mogę wypowiedzieć się na temat podnośników Euro Trade. W naszej ofercie znajdują się różne warianty podnośników dwukolumnowych, zaczynając od udźwigu 4T kończąc na 5.5T . Przy zakupie warto zwrócić uwagę na jakość wykonania oraz na wagę danego podnośnika oraz o to czy sprzedawca posiada części zamienne do danego modelu i serwis. Wiadomą sprawą jest to, że każdy producent chwali swój produkt. Jeżeli użytkownik rutek79 jest nadal zainteresowany zakupem serdecznie zapraszamy do kontaktu, podnośniki które sprzedajemy znalazły swoje zastosowanie na ternie całej Polski, istnieje możliwość skontaktowania się z którymś z naszych klientów i umówienie się w celu dokładnego obejrzenia.

To, że coś jest produkowane w Chinach nie powinno przeważać szali podczas zakupów na niekorzyść produktów tam produkowanych. Myślę, że spora ilość mechaników pracuję na takich urządzeniach w swoich warsztatach.

Do góry Bottom