• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pomoc w doborze "kombajnu" do +- 20 tysięcy

Punktów
0
Dzień dobry wszystkim forumowiczom. Zostałem przez znajomego poproszony o znalezienie komputera diagnostycznego - kombajnu, jednak przerosło to moje możliwości. Może Państwo będą w stanie coś pomóc. Budżet - myślę, że do ok. 20 tysięcy. Wymagania:
- oscyloskop
- najlepiej dożywotnie darmowe aktualizacje
- jeśli ciężko o powyższy warunek, to niskie ceny rocznych aktualizacji lub chociaż 2-3 lata aktualizacji w cenie (choć późniejsze aktualizacje po 5 tysięcy nie wchodzą w grę, najlepiej do 1.5 tysiąca)
- możliwość kodowania
- duża uniwersalność - jak najwięcej obsługiwanych marek (w tym Tesla i inne auta elektryczne i hybrydowe - oczywiście spalinowe też)
- obsługa najnowszych modeli, również tych z 2023 roku
- język polski

Czy na rynku istnieje taki "uniwersalny" model? Jeśli tak, ale przekracza budżet to i tak poproszę o podesłanie modelu. Znajomy woli wydać więcej i mieć już na zaś produkt, który spełnia jego wymagania i z pewnością będzie skłonny dołożyć do swoich zachcianek :D Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Jednak wiadomo - jeśli znajdzie się coś taniej to lepiej. Pozdrawiam wszystkich czytających.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Powiem krotko,moze wydac nawet 30k a nazajutrz okaze sie ze i tak nie ma czym robić,badz zrobic tego czy tamtego.Nie iestnieje takie uniwersalne dobre urzadzenie i jeszcze z tak niskim abonamentem ktore bedzie spelniać każdą zachcianke..
Ta branza zamieniła sie w swiat tylko abonamentów,jezeli chce ten ziomek działać to niech sie liczy z tym ze abonamenty 1,5 to marzenie.Jedno jest pewne,im drozszy sprzet bardziej napompowany to sub drozszy.Dziekuje za uwage.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Abonament 1500 jest możliwy ale nie w złotych a euro :)
no cos w ten deseń.Nawet chyba Axes podniosł abonament z tysiaka gdzies wyzej tak cos słyszałem bo juz nie posiadam dawno urządzenia od nich ale o ile sie dobrze orientuje to był najtanszy sub na rynku.

Mroccco

Początkujący
Punktów
0
To czyli doradzi ktoś z testerem do 20 tys pln ale w normalnych warunkach nie ze aktualizacje za darmo

Do góry Bottom