Witam, za jakiś czas planuję zmianę swojego auta na większe. Aktualnie jeżdzę Mazdą 3 BL 1.6 benzyna i jestem bardzo zadowolony, ale przy 2gim dziecku będzie już niestety za małe. Wcześniej jezdziłem yarisem 1.5 benzyna i corolla 1.6 benzyna. Każde z tych aut było praktycznie bezawaryjne, wymiana oleju co 10tys, rzeczy eksploatacyjne i tyle.
Planuję kupić coś większego w budżecie do 35tys zł, manualna skrzynia biegów, chciałbym zostać przy prostych konstrukcjach silnika czyli wolnossących, chociaż mam na oku jedno odstępstwo od tego. Rocznie żona ze mną robi około 12-15tys km, 70% miasto. Raz, dwa razy do roku dalszy wyjazd. Auto na plus minus 4/5lat.
Wytypowałem 3 auta i chciałbym się Was zapytać czy to dobry wybór i w moim budżecie znajdę coś sensownego?
Toyota Avensis kombi 2010-2012 2.0 benzyna.
Mazda 6 kombi 2010-2012 2.0 benzyna.
I tutaj odstępstwo od mojego założenia Ford Mondeo kombi 2011-2013 1.6 ecoboots/2.0 ecoboots. Mam obawy co do tych silników i możliwości znalezienia czegoś w dobrym stanie.
Co sądzicie o tym? Może macie jakiś inny pomysł? Z góry dziękuję za dyskusję.
Planuję kupić coś większego w budżecie do 35tys zł, manualna skrzynia biegów, chciałbym zostać przy prostych konstrukcjach silnika czyli wolnossących, chociaż mam na oku jedno odstępstwo od tego. Rocznie żona ze mną robi około 12-15tys km, 70% miasto. Raz, dwa razy do roku dalszy wyjazd. Auto na plus minus 4/5lat.
Wytypowałem 3 auta i chciałbym się Was zapytać czy to dobry wybór i w moim budżecie znajdę coś sensownego?
Toyota Avensis kombi 2010-2012 2.0 benzyna.
Mazda 6 kombi 2010-2012 2.0 benzyna.
I tutaj odstępstwo od mojego założenia Ford Mondeo kombi 2011-2013 1.6 ecoboots/2.0 ecoboots. Mam obawy co do tych silników i możliwości znalezienia czegoś w dobrym stanie.
Co sądzicie o tym? Może macie jakiś inny pomysł? Z góry dziękuję za dyskusję.
Ostatnia edycja: