• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pomocy opel vivaro 2.0 cdti

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Jarziego, to bym zwerbował do ABW 狮子 ...zarobiłby więcej niż przy tych smarach ;)
Rozwiń to proszę bo nie w ząb nie rozumiem.
Automatyczne połączenie postów:

Chodziło mi żeby na próbę wpiąć cewkę żeby nie rwać wtrysków, bo w 2.0 dCi to czasem trooooszke ciężko idzie :)

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
569
@heniek1000, żona Jarziego zmarła kretynie skończony. Jak się nie ma mózgu to widzę, że ciężko się domyślić pewnych rzeczy.
A skąd ja mogę o tym wiedzieć, kret. skończony???!!! Mogę mu tylko współczuć.
A Ty jakbyś był taki na poziomie to byś mnie o tym taktownie poinformował. A nie wyzywał... Imbecylu ze słomą w butach.
Jednak prostak jesteś. :)

Jak chcesz to na priv wyśle Ci zdjęcia niedowiarki.
Nie trzeba...nie takie były ;) są i będą...właśnie mam urlop...i masę czasu...

Rozwiń to proszę bo nie w ząb nie rozumiem.
Właśnie o to chodzi.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Dobra koniec tematu bo będzie Was nawiedzać w nocy xD

Zastanawiam się dlaczego tak losowo reaguje. Może faktycznie wszystkie cztery do wyniany

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
@Jarzi nie rozszedł się z żoną. Oprócz rozwodów zdarzają się też gorsze rzeczy, więc nie zakładajcie z góry, że to o to chodzi.
Trzeba być Heńkiem, żeby się nie domyślić.

@Jarzi, to musi cały inny wtrysk podłożyć, co pewnie skończy się tym samym efektem. Według mnie, do pomiarów jest cała wiązka od kompa do wtrysków, pomiar rezystancji piezostosów oraz pomiar parametrów prądowych wtryskiwaczy. Jeśli wszystko wyjdzie ok, to ster do wymiany.

No i pytam ponownie o zdjęcia xD

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
569
Trzeba być Heńkiem, żeby się nie domyślić.
Każdy kto nie zna Jarziego po takiej jego wypowiedzi nie jest w stanie się domyślić w czym rzecz.
Uważałem Cię Mikur za półdebila, ale Ty jesteś jednak pełnym debilem. Nawet jeżeli administrator zablokowałby konto, a ja zmuszony byłbym założyć nowe.
Ostatni raz zwróciłem się do Ciebie bezpośrednio i personalnie.
Jesteś zwykłym zakompleksionym wieśniakiem ze słomą w butach, który codziennie jedzie na ręcznym. Taka jest prawda o Tobie.
Koniec, kropka.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Bo Jarzi to przerobił, co nie zmienia faktu, że tylko ameba umysłowa by się nie domyśliła co ja miałem na myśli.

Mów mi jeszcze Heniu! Strasznie mi się ten Twój hejt podoba, bo widzę jak Cię bolą pewne rzeczy :D Nie dostaniesz żadnego bana, on Cię trzyma tu specjalnie ;) Także śmiało, wincyj obelg! :D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
xD czekajta, popcorn zrobie

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
131
A co to są te stosy piezo?

Zamienić wtryski miejscami i zobaczyć efekt.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
569
Bo Jarzi to przerobił, co nie zmienia faktu, że tylko ameba umysłowa by się nie domyśliła co ja miałem na myśli.
Co przerobił, gdzie przerobił? Ty jesteś jakiś pierd.?
Mów mi jeszcze Heniu! Strasznie mi się ten Twój hejt podoba, bo widzę jak Cię bolą pewne rzeczy
...ale co mnie boli bo nie wiem? Może byś rozwinął myśl?

Jesteś zwykłym zakompleksionym robaczkiem, który na czyimś grobie próbuje wpędzić innych w jakieś wyimaginowane poczucie winy.

Zaczynasz mnie bardziej brzydzić, niż przy tych korkach analnych.

I chodzi tylko i wyłącznie o Twoją osobowość, postawę, kompleksy. Ty kur. człowieku nie potrafisz się wznieść ponad podziały. I albo jesteś tak bardzo zakompleksiony, albo jesteś z tak małej wioski - innej opcji nie ma. ( :) )

Nie dostaniesz żadnego bana, on Cię trzyma tu specjalnie
Może ma też dość nie tyle Twoje ignorancji, co Twojej "zakompleksionej osobowości". Chyba że żeś z wioski, to wszystko jasne i się łączy w całość.

Ostatnia edycja:

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
Uszkodzony jest jeden wtryskiwacz
Nawet jak wyświetli błąd że to jest dany wtryskiwacz np 3 to i tak może być np 2
Miałem to samo w BMW 3.0
Kupiłem dwa wtryskiwacze i podmienialem
Wyświetlało 5 i 6 a padnięty był chyba 4
Pomiar na zwarcie pod wysokim napięciem rozwiązał by problem

Szczepan119

SuperMechanior
Punktów
49
Zmierz czy nie mają zwarcia do obudowy ;) Ja tak miałem jak silnik chwilę pochodził to nagle wywalało błąd obwodu wtryskiwacza, jak był nie odpalany po nocy to było git po czym pochodził chwilkę i znowu to samo. Po podgrzaniu opalarką przez 30-40s wtryskiwacza nagle pojawiało się zwarcie do obudowy ;)

Kamilas212

Początkujący
Punktów
0
Zmierz czy nie mają zwarcia do obudowy ;) Ja tak miałem jak silnik chwilę pochodził to nagle wywalało błąd obwodu wtryskiwacza, jak był nie odpalany po nocy to było git po czym pochodził chwilkę i znowu to samo. Po podgrzaniu opalarką przez 30-40s wtryskiwacza nagle pojawiało się zwarcie do obudowy ;)
Wyciągnięte wszystkie 4 zawiezione do sprawdzenia w firmie

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
235
Miasto
Xxx
Jakaś dobra masz firmę od tego ?? U mnie jedna stwierdziła że wtryski są ok. Zamontowałem w aucie i było chujowo. Wysłałem do Boscha i powiedzieli że.zlom. zakupiłem 4 nowe i chodzi :):)

Do góry Bottom