patrykaudi95
Uczestnik
Witam.Vivaro 2.0 CDTi kupione z niedziałającą klimatyzacją ,nieszczelna chłodnica i jedna rurka po kolizji.Po naprawie wpuszczony azot na kilka godzin ,brak wycieków/spadków ciśnień.U znajomego wykonałem próżnie i nastepnie wpuściłem gaz.Niestety kompresor po tym zabiegu nie ruszył.Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki -ok.Dysponując tylko Autocomem(mechaniką zajmuje się raczej hobbistycznie-dla siebie niż profesjonalnie) podpiołem to Vivaro i ciśnienie w układzie widzi 593kPa(nie wiem czy dobre czy złe).Gdy włączam i wyłączam przycisk AC zapala się kontrolka i w kompie też zmienia sie status z Aktywowane -nieaktywowane i na odwrót.Po odpieciu wtyczki od kompresora (jeden przewód ,wtyczka dwu pinowa,jeden pin w wiązce zaślepiony i zmierzeniu napięcia jest ok 8v .We wtyczce od strony kompresor sa dwa piny i gdy np podam 12v Na pin na którym powinno być zasilanie sprzęgło nie reaguje ,natomiast gdy dodam minus na drugi pin i dam gdzieś na karoserie to sprzęgło sie załącza .Proszę o wyrozumiałość i liczę na jakieś porady .