• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pomocy z audi A6 brak jednego światła stopu i kierunku

Stefka

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Witnica
Pomocy potrzebuje mam audi A6 4F . rok 2008. W sedanie . wyskakuje mi kontrolka spalona żarówka . ale żarówki są dobre. I jak ta kontrolka się zapala to niema lewego kierunku i światła stopu. Auto było podłączane pod komputer i nic nie znajduje . może ktoś ma jakiś pomysł?

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com
Pomocy potrzebuje mam audi A6 4F . rok 2008. W sedanie . wyskakuje mi kontrolka spalona żarówka . ale żarówki są dobre. I jak ta kontrolka się zapala to niema lewego kierunku i światła stopu. Auto było podłączane pod komputer i nic nie znajduje . może ktoś ma jakiś pomysł?
Przerwany kabel i raz łączy a raz nie sprawdzić miernikiem kable.

Stefka

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Witnica
Witam,lampa nie jest diodowa byłem na serwisie wymienili sterownik pakietu komfort ale nadal problem pozostał komputer który wysyła prąd niewidzialny lampy ale napięcie na wyjściu jest książkowe tylko po drodze gdzieś zanika.Jakiś pomysł ma PAN bo ją mam już dosyć :(

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
To działa tak - lampa jest uszkodzona i sterownik rejestruje jej błąd i obcina napięcie, nie wiem czy u ciebie to jest powodem ale przerobiłem juz wiele takich przypadków i dlatego stawiam na lampe .

Stefka

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Witnica
5 dni temu rozebrałem lampę piny są czyste,ścieżki nie przerwane wygląda jak nowa tylko zaparowana w srodku jedna żarówka zarzy się jak swieczka a jak mi na serwisie przekodowali sterownik to działało wszystko bez zarzutu przez godzinę później problem wrócił

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
Nie doczytałem że to normalna lampa a nie diodowa więc w takim przypadku chyba masz gdzies po drodze przerwe jeśli twierdzisz że sterownik wymieniony to przedzwoń przewody pod obciążeniem .

misiekmk2

Nowy
Punktów
0
Miasto
ŚLĄSK
Hey. Mam ten sam problem tyle tylko, że nie świeci prawy postój, wieszają się stopy (zdarza się, że mrugną tylko i wywala BREMSLICHT) i czasem błąd z poziomowaniem ksenonów. W moim wypadku wcześniej zerwałem zderzak z przodu do połowy.. Wydaje mi się, że gdzieś jest zwarcie ale nie wiem, gdzie konkretnie szukać.. proszę o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com
Hey. Mam ten sam problem tyle tylko, że nie świeci prawy postój, wieszają się stopy (zdarza się, że mrugną tylko i wywala BREMSLICHT) i czasem błąd z poziomowaniem ksenonów. W moim wypadku wcześniej zerwałem zderzak z przodu do połowy.. Wydaje mi się, że gdzieś jest zwarcie ale nie wiem, gdzie konkretnie szukać.. proszę o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam
Witam miernik 1 piwko i 2godzinki czasu i szukaj urwanego kabla.

misiekmk2

Nowy
Punktów
0
Miasto
ŚLĄSK
Kurcze a miałem nie pić od nowego roku, ale skoro w słusznej sprawie to się należy :D
No to miernik w ręce i ogień, byle za wiele do zrzucania i wykręcania nie było. Dam znać jak poszło :)

Do góry Bottom