• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pompa 2.0 HDI blue HDI 150 pęknięty wałek napedu

Michal.kosmo

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Tychy
Witam serdecznie , prosiłbym o opinię co mogło się wydarzyć .
Auto peugeot 308 T9 2.0 blue HDI zgasł podczas jazdy już nie odpalił .
właściciel dość długo próbował odpalić bez skutku .
po wyjęciu pompy WC okazało się że wałek napędu pompy pęknięty co mogło spowodować taką sytuację . Czy dość długa próba odpalenia ?

Załączniki

• IMG_3920.jpeg
    IMG_3920.jpeg
    2,3 MB · Wyświetleń: 32

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
605
Mam taki silnik w rodzinie i od samego początku. Nawet podczas zakupu, jedyne co mi nie pasowało, to pompa. Głośna.
A dość znaczący wpływ na jej charakterystykę pracy ma paliwo (suche) (czy też aplikowana przez użytkownika chemia czyszcząca) = głośna praca.

Nie mógł odpalić...bo paliwo nie było podane z baku, pompa pracowała na sucho i się ukręciła.
Przegrzała się :D

Michal.kosmo

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Tychy
Mam taki silnik w rodzinie i od samego początku. Nawet podczas zakupu, jedyne co mi nie pasowało, to pompa. Głośna.
A dość znaczący wpływ na jej charakterystykę pracy ma paliwo (suche) (czy też aplikowana przez użytkownika chemia czyszcząca) = głośna praca.

Nie mógł odpalić...bo paliwo nie było podane z baku, pompa pracowała na sucho i się ukręciła.
Przegrzała się :D
Twoja odpowiedź to pewnie strzał w 10
Na 99 padła pompa w baku a długie kręcenie spowodowało rozgrzanie pompy CR bo szła bez paliwa i to ukręciło jej napęd

Do góry Bottom