• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pompa paliwa Mondeo 1.6tdci

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Egr jest odłączony w pozycji zamkniętej, bo wariował. Zaślepienie nie wchodzi na ten moment w grę, bo słabe dojście do rury powrotnej

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Wtryski podobno już słabe. Na jutro mają być gotowe. Będę składał to rozbiore ta rurę do głowicy i zobaczę czemu to nie chce reagować na plaka, bo aż dziwne

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Mierzyłem to różnymi miernikami. Wyświetl załącznik 33997

Spójrz na schemat. Na brązowym mam stałe 12v ktore idzie też do przepływki, żaluzji chłodnicy itd. wychodzi z bezpiecznika nr 11 w skrzynce. Brak masy więc go nie otwiera. Ten regulator jest na pompie, jak nie dostanie masy to nie otwiera się i paliwo wraca przelewem nawet nie idąc do pompy.

Na ten moment nic, zero reakcji na plaka.
Przecież to jest sterowane współczynnikiem wypełnienia i tego nie mierzy się multimetrem tylko oscyloskopem

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Wracam z tematem. Przyczyną nie odpalania była niedrożność wydechu i dlatego wypluwał plaka. Co ciekawe nawet po rozpięciu wydechu nadal nie bardzo chciał palić na plaku (może ten silnik tak ma). Na ten moment auto pracuje równo na wolnych obrotach, ale bardzo słabo reaguje na pedał gazu. Wkręca się maksymalnie do 2000 obr. Przy czym bardzo kopci.
Błędów nie ma żadnych, nawet egr przestał go generować :bored: pedał gazu w parametrach pokazuje prawidłowo. Tyle udało mi się dzisiaj zdziałać.

Co ciekawe po regeneracji DPF i turbiny wydech był złożony i auto paliło. Także jakby ktoś miał jakiś pomysł na ten brak reakcji na gaz to śmiało, będę w poniedziałek dalej szukał

Do góry Bottom