• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pompa wtryskowa 2.5 tdi Volvo

Marasam93

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Włocławek
Witam silnik 2.5TDI
Czy pompa wtryskowa z 850 do v70 pasuje bez problemow? Wtyczka od nastawnika itd pasuje bez problemkw.Pytam bo kupilem taka pompe od goscia co jest pewien ze odpalal mu z dotyku, trzymal ja 1.5roku bezpiecznie schowana i mi ja wyslal. Jak ja zamontowalem nie puszcza ani nie zasysa paliwa. Zaworek i nastawnik podmienialem na inne i dalej to samo, pompa uszkodzona?

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Miasto
PLE
Zalej ją paliwem. Możliwe że ożyje. W sumie powinna być zalana w trakcie przechowywania takie jest moje zdanie. Wilgoć potrafi nabroić.

Marasam93

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Włocławek
Byla zalewana z kazdej strony. Nawet omijalem filtr paliwa. Co mam z tym robic? Wyczytalem ze ro moze byc tlokorozdzielacz ?

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Kupiłeś pompę którą ktoś zdemontował bo była do d...y. Swoją byś naprawił i było by git.

Marasam93

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Włocławek
Wiem, tylko gość od ktorwgo kupilem idzie w zapartw ze jest 10000%sprawna i idzie w zaparte. Jak mu to udowodnic?
Przeciez nie dam jej do sprawdzenia do pompiarza bo to kolejne koszty dla mnie ktorych on nie pokryje

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
42
Miasto
SANOK
Jakiś czas temu zakupiłem pompę bosch do silnika cummins. Leżała długo u gościa. Zamontowałem odpowietrzyłem , zapalam a silnik łapie mega wysokie obroty więc zgasiłem. Zacią się regulator odśrodkowy z braku paliwa po rozruszaniu działa właściwie.

Marasam93

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Włocławek
Ja juz tamta rozebralem. W srodku piasek i uszkodzony tlokorozdzielacz. Zastal sie w glowiczce. Zmienilem te czesci z innej pompy i chodzi.

Do góry Bottom