• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pompka sprzęgła Rover 75 2.0 CDT

spaceship1

Nowy
Punktów
0
Witam

Mam niekaczacy sie problem z pompka sprzegla. Byla wymieniana juz kilka razy. Za kazdym razem wytrzymywala okolo 2-3 miesiecy i zadna nie przejechala wiecej niz dwa tys. km. Za drugim razem kiedy wysiadla wymienilem sprzeglo razem z dociskiem i wysprzeglikiem, bo podobno to moglo byc przyczyna. Ale niestety nic to nie pomoglo. Od wymiany sprzegla chyba trzeci raz juz padla. Nie mam pojecia co moze jeszcze byc przyczyna. Jestem juz troche zalamany, bo kupe pieniedzy juz wladowalem z tego powodu, a problem nadal wystepuje. Sprawe pogarsza jeszcze fakt, ze nie ma juz serwisow rovera by zapytac sie kogos kto ma na codzien z tym samochodem stycznosc. Dlatego prosze o rady i pomoc co moze byc przyczyna. I przepraszam bardzo za pisownie ale mam brak polskich znakow ;(

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
jakie pompki stosowałes zamienniki czy orginał i co sie z nimi dzieje ciekną,pękają?

spaceship1

Nowy
Punktów
0
Pompki zamienniki, poniewaz podobno oreginaly sa jeszcze gorsze i odradzono mi je wszedzie. Ostatnia byla z Sachsa. Pompka albo zaczyna przeciekac uszczelka, albo od razu wybija caly tlok i pedal zapada sie w podloge.

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
jeśli sprzegło nowe,wysprzeglik,płyn, wychodzi ze trafiasz na gówniany towar.

spaceship1

Nowy
Punktów
0
Tyle razy to chyba niemozliwe. Sachs po reklamacji, odpowiedzial ze pierwszy raz zdarza sie ze pompka byla wadliwa i uwarzaja ze przyczyna jest gdzies indziej i oddaja pieniadze. Tylko nie mam pojecia juz gdzie moze jeszcze cos byc. Mechanik tez tylko rozklada rece i nie ma pojecia co z tym zrobic.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Sory jeśli kogoś urażę ale sachs to chyba nie najlepsza firma. Ilekroć zamontowałem coś spod tego znaku- kłopoty. Nie ma znaczenia czy to amory czy sprzęgła lub inne części. Omijam tą firmę i jej wytwory szerokim łukiem już od kilku dobrych lat.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Sory jeśli kogoś urażę ale sachs to chyba nie najlepsza firma. Ilekroć zamontowałem coś spod tego znaku- kłopoty. Nie ma znaczenia czy to amory czy sprzęgła lub inne części. Omijam tą firmę i jej wytwory szerokim łukiem już od kilku dobrych lat.
to jakie sprzęgła polecasz?

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Ja wstawiam luka i valeo i nie miałem nigdy problemu. W saschs nagminnie pękają dociski.

Stromb

Początkujący
Punktów
2
A z kolei mnóstwo ludzi mówi, żeby nie montować LuKa.
Prawda jest taka, że nie ma teraz idealnych części...
A osobiście, SACHSa zawsze polecam.
Co do problemu, trafiasz raczej na gówn**ny towar, bo ciężko to inaczej wytłumaczyć.
Do Nubiry też wszystkie cewki były wadliwe, jakiej nie założyłeś, natomiast zawsze jak zakładałeś Oryginał, to jakoś chodziła.
Podobnie było z silnikami krokowymi...

punciak15

Gaduła
Punktów
9
Miasto
łodzkie
Miałem kiedyś podobny przypadek w jakimś vw tam tez wymieniłem z 2 siłowniki dopiero za 3 razem z orientowałem się ze mocowanie siłownika jest lekko pęknięte i podczas wciskania sprzęgła siłownik nie równo pracował i po jakimś czasie zaczynał lać i padał ..

Tomi216i

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Warszawa
Nie ma znaczenia czy oryginał, sachs, luk czy Delphi. Wszystkie te pompki wychodzą z AP i różnią się tylko naklejką na przewodzie. Problemem ich może być jedynie to, że są fabrycznie zalane i odpowietrzone. Jeśli trafisz na "leżaka pułkowego", w którym przez parę lat uszczelki mają kontakt z płynem hamulcowym, to trochę tak jakbyś kupił używaną parę lat pompkę. A w przypadku sprzęgieł, to niestety Valeo to gniot... trochę lepsze od najtańszych brandów.

Do góry Bottom