• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pompy wtryskowe rzędowe

whitep

Nowy
Punktów
0
Witam.
Pilnie potrzebuję informacji na temat (ogólnie)pomp wtryskowych rzędowych z regulatorem mechanicznym. Chodzi mi głównie o podstawowe niedomagania, czynnosci obsługowe i regulacyjne, naprawa podzespołów pompy i metody napraw.
Z góry bardzo dziękuję

S

S-LINE

wiesz co ja napisze to tak jak sam sie nie nauczysz to nikt Ci nie powie...jest od tego specjalna literatura ktora tlumaczy zasade dzialania tych pomp i droga dedukcji sam rozwiazesz problem

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Co za nauczyciel zadaje zadania na święta?

whitep

Nowy
Punktów
0
Zasadę działania i budowe układów zasilania ZS m. in. pomp wtryskowych to ja mam w jednym palcu. Ale chodzi mi o niedomagania, usterki, naprawy i diagnostyke tych konkretnie pomp rzedowych. A tego w żadnej literaturze nie mogę znaleźć. Ja się tego nie ucze, tyko piszę pracę na ten temat.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
nie znajdziesz za dużo info bo te pompy rzadko się psują, pracuję ponad 8 lat przy autobusach i mogę policzyć na palcach jednej ręki pompy które wymieniliśmy, są one nie do zajechania, przeważnie pojawiają się wycieki paliwa z wszelkich uszczelniaczy lub z dźwigienki przyspieszacza na skutek pojawiających się luzów. Te pompy bardzo dużo znoszą nawet ropę z wodą, tylko wiadomo że dłuższa jazda na takim "paliwie" kończy się korodowaniem pompy w środku i zacieraniem się elementów pracujących w środku.

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
A my mamy stół do ustawiania pomp rzędowych hehe i nawet działa...ustawiasz pompę podłączasz i regulujesz każdą sekcje aby równo w menzurki lała paliwo ot i cała filozofia.

P

PogotowieSamochodoweUK

Czyli jak kazda pompa heheheh:D Na menzurki od stara po q7 sie ustawi, tylko wymaga to czasu i cierpliwosci;)

Do góry Bottom