• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Porażka

Punktów
1
Witajcie mam dość duży problem .Na dachu samochodu mam dość spore wgniecenia i postanowilem wczoraj pociągnąć szpachlą(novol Professional UNI Universal putty) ale nie dodalem utwardniacza .I do dziś nie wyschło , czy jest szansa że to wyschnie czy muszę całość ściągnąć? Jeżeli muszę ściągnąć to czym.. z góry dziękuję.

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
nie wyschnie , ściągaj czym chcesz zeskrob , resztę spróbował bym rozpuszczalnikiem nitro

Punktów
1
Dziękuję wam za radę,tak też zrobię. A czy ten utwardniacz daje się cały na puszkę? I po jakim czasie szpachle zwiąże?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Czy ty jesteś analfabetą ???:eek::banghead:
Na każdym opakowaniu- zarówno szpachli- jak i utwardzacza - są opisane proporcje mieszania...:bored:

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
nigdy nie przywiązywałem wagi do proporcji bierzesz z puszki tyle szpachli ile Ci potrzeba i dodajesz odpowiednio utwardzacz jeżeli dasz mniej to dłużej Ci schnie jeżeli więcej to szybciej , przyśpieszyć utwardzenie można przez podgrzanie np suszarką, to co rozrobisz musisz zużyć w krótkim czasie bo stwardnieje

xaw

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Jelenia Góra
A później zrobi się piękna pajęczynka ... nawet izolacja szpachlówki nie pomoże. Szpachel jeszcze trzeba odpowiednio "wymieszać".

Do góry Bottom