• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Porada w sprawie wyboru komputera diagnostycznego

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Panowie, a jak wygląda aktualizacja testera Autel DS808? Na początku bezpłatna, co później? Czy ktoś zna cenę aktualizacji i jej dostępność ?

Ostrich

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Trojmiasto
Witam,

Co sadzicie o KTS 200 na poczatek do mojego jednostanowiskowego warsztatu? Dopiero zaczynam dzialalnosc. Cena z dozywotnia licencja 2019 wynois 900 za urzadzenie plus 2700 za licencje. Dzieki za podpowiedzi

Ostrich

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Trojmiasto
Dobra kupilem tego KTS-a 200. Dostalem w dobrej cenie 600(uzywka od Szymona)+2460 dozywotnia licencja 03/2019. Jestem happy bo mam legal i za smieszne pieniadze. Na moje potrzeby jest wiecej niz OK.

Tomosz

Gaduła
Punktów
14
Miasto
Szczecin
W autela ds808 rok aktualizacji kosztuje 2500zl brutto. Urządzenie nie blokuje się jeśli nie przedłużaćSZ softa.
Na alledrogo ktoś sprzedaje po 3000zl Ale to smierdzacy chinol podrabiany którego nie mogłem zaktualizować.. finalnie wrócił do kanciarzy :/ koszt kupna z adapterami 3700 brutto z przesyłką free.

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
Spotkał się ktoś z autelem md808 pro ? Ciekaw jestem czego nie zrobi ten model a zrobi ds808. Czy jednak warto dołożyć i kupić ds?

Tomasz22334

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Warszawa
Kupiłem w końcu DS808 ze wszystkimi adapterami za 3999. Jest ok. Przeszedł już wiele aktualizacji bez problemu, zrobiłem nim już trochę modeli aut, Mercedesy, Ford F150, VW, 5kę G30/31, naprawdę daje radę. Jedene co to to tłumaczenie na polski jest jakies 50 %. Ale drugi raz też bym go zakupił.

Ostrich

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Trojmiasto
A co polecalibyscie jako nastepny interfejs diagnostyczny dla takiego rozwijajacego sie mechaniora jesli juz jest np KTS200. Czy kupowac teraz raczej dedykowane interfejsy dla danych marek? Pytam z czystej ciekawosci, tak na przyszlosc bo narazie dopiero rozkrecam "kuznie" i nie moge inwestowac w warsztat tysiecy.

mazi0000

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
123
Miasto
Katowice
Proponuję kupić vcds i opcoma ,a do Azji gscan, jeżeli chcesz robić Amerykę to kup pdl.

Ostrich

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Trojmiasto
O to to to, G-scan. Widzialem go w akcji. Podobal mi sie. VCDS-a juz mam. Dzieki za porade.

Ostrich

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Trojmiasto
Tak. Wkoncu sie dorobilem. Piekne urzadzenie. Nawet stara lagune pieknie czyta. A jak sie nie mozna polaczyc wysylasz log i w kilka minut przysylaja ci wsad i 90% przypadkow sie laczysz. Dobrze zainwestowana kasa, polecam.

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-24
Miasto
Rybnik
Gratulacje, będziesz mega zadowolony. Mam gscan3 oprogramowanie prawie to samo, niedawno miałem Sorento 2021 z usa. Jakby auto nie jeździło po warsztatach co to chcieli załatwić różnymi skanerami to byłoby mniej roboty. Do zrobienia była poprawka skrzyni wydana w USA, ale mechaniorzy z czytali niskie ciśnienie oleju chociaż takiego dtc nie było. Na początku wymienili olej, potem pompę,poddali się auto do aso tam od nich kts nie dał rady 2 miesiące też się poddali. Niczym innym takiego autka nie zrobisz jak zenith, gscan3. Procedury jak w kts usa, w aso sugerowali się skrzynią 7dct a tam siedzi 8dct (inne funkcje). Olej spuszcza się pompą, odpowietrza się skrzynie interface.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom