• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Porsche Cayenne 4.8 V8 2008r - przednie wycieraczki

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
494
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Auto handlarza, więc historia raczej nie znana. Nie działają przednie wycieraczki i brak jest z nimi komunikacji. Kompletne silniczki podmieniane i nadal bez zmian. Moduł kolumny widzi prawidłowo położenie manetki od wycieraczek. Spryskiwacz przedniej szyby działa i tylna wycieraczka także. Zasilania 30, 31 i 15 są OK. Na pomarańczowo fioletowym canie jest 2,6V a na pomarańczowo brązowym 1,1V. Gdzie dalej szukać tych przewodów, żeby nie zrzucać deski ?

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
494
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Wielkie dzięki, ale coś mi tu nie pasuje ...
W tym PROSIAKU co mam na warsztacie, do silniczka wycieraczek przychodzi 5 lub 6 przewodów. Główne zasilania są OK. Interesuje mnie rozpiska cienkich pomarańczowych canów.

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
494
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Zamek maski zamykałem ręcznie. Czujnik deszczu jest, ale dlaczego mam brak komunikacji ze sterownikiem wycieraczek ?

SieMa

Nowy
Punktów
0
Witam, mam podobny problem z moim cayenne s 2007 4.8 który kupiłem tydzień temu, tyle że trzymając wajchę od wycieraczek w dół podczas przekrecania kluczyka wycieraczki wykonają jeden pełny ruch i to wszystko. Ktoś zasugerował że może to być wina przekaźnika lecz nie mam pojęcia gdzie dokładnie on się znajduje. Bym był wdzięczny za pomoc

zbylu1

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Katowice
Witam,miałem podobny problem tylko z VW Tuareg też brak komunikacji z wycieraczkami okazało się że zalany sterownik parktronic zrobił bajzel w liczniku a tam był Getway naprawa licznika pomogła

Do góry Bottom