• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Poszukiwanie BMW

lukasio81

Nowy
Punktów
0
Witam jestem na etapie poszukiwań auta dokładnie BMW E60, w swoim rejonie obejrzałem już 10 aut i żadne nie spełniło moich oczekiwań mimo że nie były wygórowane. Już mam dosyć słuchania że auto bezwypadkowe igła itp. a po przyjeździe - Panie ja tylko takie sprowadziłem nie wiem co się z nim działo. Co sądzicie o firmach które sprawdzają auta same, tzn. nie trzeba jechać oglądać itp. zastanawiam się nad skorzystaniem z takiej firmy ponieważ nie mam już siły nerwów oraz szkoda mi pieniędzy i obecnego auta na takie podróże. Czy znacie jakaś firmę godną polecenia ?

A

autozibi

Nigdy nie korzystałem z takich firm , bo sam jeżdżę często z klientami po auta .
Czasami mam tego dość ale niestety to nieszczęsne allegro zabiły giełdy samochodowe .Na giełdzie miałeś 200 -500 aut a czasami nawet więcej i wszystkie widziałeś w realu .Po za tym musisz się uzbroić w cierpliwość .
Dwa tygodnie temu kupowałem z klientem auto , przez dwa dni zrobiliśmy około 800 km i obejrzeliśmy ponad 80 aut .
Niektóre były tylko kupą blach , więc oględziny trwały mniej jak 1 minuta :eek::eek::eek::eek::eek::eek:

lukasio81

Nowy
Punktów
0
No właśnie zastanawiam się czy jest sens skorzystania z usługi takiej firmy - nie mam tak czasu na podróże w ciemno. Znam się na autach także oni by musieli tylko wstępnie zweryfikować auto później już bym się sam tym zajął. Dzisiaj jadę oglądać jeszcze jedno auto - jak będzie szrot to zastanowię się nad skorzystaniem z usług takiej firmy żeby już się nie denerwować i robić kilometrów pożyczonym autem.
No tak allegro chyba całkowicie dobija giełdy samochodowe - ale może to przez to że i klienci są bardziej wybredni i wymagający nie sądzisz ?
Moja cierpliwość się powoli wyczerpuje :D
800 km wydaje mi się że to i tak nie dużo jak na 80 aut a raczej bardzo mało.
Dobrze że się w końcu udało coś kupić :) od prywatnej osoby, komis czy handlarz ?

A

autozibi

No właśnie zastanawiam się czy jest sens skorzystania z usługi takiej firmy - nie mam tak czasu na podróże w ciemno. Znam się na autach także oni by musieli tylko wstępnie zweryfikować auto później już bym się sam tym zajął. Dzisiaj jadę oglądać jeszcze jedno auto - jak będzie szrot to zastanowię się nad skorzystaniem z usług takiej firmy żeby już się nie denerwować i robić kilometrów pożyczonym autem.
No tak allegro chyba całkowicie dobija giełdy samochodowe - ale może to przez to że i klienci są bardziej wybredni i wymagający nie sądzisz ?
Moja cierpliwość się powoli wyczerpuje :D
800 km wydaje mi się że to i tak nie dużo jak na 80 aut a raczej bardzo mało.
Dobrze że się w końcu udało coś kupić :) od prywatnej osoby, komis czy handlarz ?

Oczywiście , że ludzie stali się bardziej wybredni , jednak od razu postawmy się z drugiej strony ,
że aut teraz jest o wiele więcej i więcej a i oszustów też nie mało .
Przykład , jeżeli sprzedający robi zdjęcia do sprzedaży w profesjonalnym zakładzie fotograficznym ,
samochodu , który pewnie przegląd przeszedł tylko za kaskę to coś chyba tu nie jest w porządku .
Niestety takich sytuacji jest coraz więcej .

Auto ostatecznie zostało kupione od osoby prywatnej .

lukasio81

Nowy
Punktów
0
Nie no masz racje aut coraz więcej i więcej oszustów bo jest w tym $ tylko odnoszę wrażenie że więcej oszustów niż aut. Oglądałem kolejne E60 miało byc oryginał, miało tyle szpachli na błotniku z tyłu że miernik się zawieszał :( nie szukam aut po taniości...
Jak auto miało wypadek to niech nie pisze że bezwypadkowe !!! A później zgania na poprzedniego właściciela itp.
No właśnie te zdjęcia też są śmieszne - auto 8 lat a wygląda lepiej jak z broszur w salonie. Nowe modele nie są poddawane takim korekcjom graficznym.
Już tracę nadzieje na zakup dobrego auta :(

Do góry Bottom