• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Potrzebuje pilnie schematu instalacji elektrycznej Nissan X-Trial 2.0 Dci

Mateusz1560

Początkujący
Punktów
0
Witam

Potrzebuje pilnie schematu instalacji elektrycznej silnika Nissan X-Trial T31 2.0 Dci 2007 r

Mam brak zasilania sterownika silnika, po tym jak został włożony uszkodzony sterownik. Wszystkie bezpieczniki są ok, przewody również.

Jest napięcie po zapłonie, ale nie ma stałego.

Mam schemat z Autodaty, lecz on się nie nadaje, ponieważ piny na sterowniku są inaczej opisane niż na schemacie. Tzn.: Na sterowniku są to cyferki i litery, a na schemacie tylko cyfry. I na schemacie jest jako jedno złącze, a na sterowniku są trzy.

Czy ma ktoś schemat z serwisówki do tego auta ? Bardzo jest mi potrzebny, auto mam już unieruchomione od 3 tyg.

Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam

dawid5

SuperMechanior
Punktów
35
Witam

Potrzebuje pilnie schematu instalacji elektrycznej silnika Nissan X-Trial T31 2.0 Dci 2007 r

Mam brak zasilania sterownika silnika, po tym jak został włożony uszkodzony sterownik. Wszystkie bezpieczniki są ok, przewody również.

Jest napięcie po zapłonie, ale nie ma stałego.

Mam schemat z Autodaty, lecz on się nie nadaje, ponieważ piny na sterowniku są inaczej opisane niż na schemacie. Tzn.: Na sterowniku są to cyferki i litery, a na schemacie tylko cyfry. I na schemacie jest jako jedno złącze, a na sterowniku są trzy.

Czy ma ktoś schemat z serwisówki do tego auta ? Bardzo jest mi potrzebny, auto mam już unieruchomione od 3 tyg.

Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam
a pszekaźnik tam jes na sterownik na stał plus

Mateusz1560

Początkujący
Punktów
0
Tak jest przekaźnik, tylko nie wiem który to będzie dokładnie. Czy przekaźnik mógł się uszkodzić po wsadzeniu uszkodzonego sterownika ?

Do góry Bottom