• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Powershift - tłumik drgań

cursarius

Początkujący
Punktów
1
Witam, jest to mój pierwszy post. Proszę o wyrozumiałość. Mam s-maxa 2010r 2.0 ecoboost z tą skrzynią. Kupiłem już z szarpiącym automatem, auto jeździ ale nie zmieniało biegów. Sam postanowiłem to naprawić, skrzynia już zrzucona. Częściowo rozebrana. Obudowę jeśli będą luzy w gniazdach wysyłam do regeneracji. Mam natomiast takie pytanie, czy w tej konfiguracji tj, benzyna i automat nie można rozebrać tłumika drgań? Widzę, że jest to zespawane. Inaczej wygląda ten element w dieslach. Jest możliwość rozebrania tego, czy koniecznym będzie zakupienie regenerowanego tłumika? Czy jednak idzie dostać się do sprężyn od strony pokrywy, podważając ten pierścień na nitach? Pozdrawiam

Załączniki

• DSC_0005.JPG
    DSC_0005.JPG
    1,1 MB · Wyświetleń: 15
  • DSC_0006.JPG
    DSC_0006.JPG
    1 MB · Wyświetleń: 15

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Triomotors to otwiera z tego co wiem, ja montuje nowe. Używanych otwieranych już prawie nie ma

cursarius

Początkujący
Punktów
1
Dziękuję za ten link. Trochę drogo, aczkolwiek jak nic nie znajdę to będę musiał to kupić. Choć zważywszy wytrzymałość skrzyni wytrzymującej około 150 tys kilometrów, wolałbym móc regenerować ten tłumik. Myślę nad zakupem używanej skrzyni z diesla, gdzie można zregenerować tłumik i przełożyc później to do mojej. O ile to będzie pasować do benzyny. Pozdrawiam.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
On zaraz będzie kosztował 7000 bo już w hurtowniach brakuje a 150 tys przebieg to jak się dobrze rozpedzisz. Miałem Mondeo z rozsypanym przy przebiegu 70 tys a jeśli coś z silnika powoduje wibracje trudny rozruch to będziesz to robił co rok. Po co się ładować w ten bubel

Do góry Bottom