• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Próżniowe napełnianie układu chłodzenia

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
"He he he" - obstawiam, se te "mamuski" z reklam kosztuja miliony monet za godzinę ... , nie wiem nie sprawdzałem. Wiem ze nic nie ma za darmo.

:D Ja wiem swoje, Ty swoje.

I niech tak zostanie.

hubertusss

Początkujący
Punktów
1
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. NIe szkoda mi kasy nawet prywatnie. Niestety w nowszych autach mamy mokre intercoolery. Nie da się napełnić tych ukłądów bez takiej zabawki. Układy chłodzenia coraz częściej też tego wymagają. Narzędzie staram się kupowac jak musze i potrzebuję. 2 czy 4 stówki to kilka wizyt u mechanika. Sęk w tym, że u znajomych mechaników nie ma coraz bardziej komu robić. Kolejki coraz dłuższe a ceny coraz wyższe.W crafterze mam mokry ic na silniku przy byle jakich naprawach np wymiana świec może trzeba go będzie zdjąć i spuścić płyn. I co dalej? Kolejny smoahcód do jakiego mi to potrzebne to w 205 musze napełnić układ ic. WIęc już mi się coś zwróći. A zabawka wystarczy w zasadzie na długie lata.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Kup ten, z mojego linku. Mam TE ten co Ty podałeś, nie działa to nawet ...

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Kupuj i się nawet nie zastanawiaj. Super sprawa.

Inne to gówno jest, te są dobre. Super sprawa choćby przy bmw... ile to się trzeba nabiegać i naskakać żeby to gówno odpowietrzyć dobrze...
;) czytał ktoś opis tego "nierządu" ? ;)
cytat :
"

Informacje o tym produkcie​

• Profesjonalna jakość
  • Zmniejsza czas wkładu systemu chłodzącego, zapobiegając w ten sposób czasochłonnemu krwawieniu układu chłodzenia.
  • Następnie należy podłączyć do przewodu powietrza, a następnie podłączyć do systemu chłodzenia, aby stworzyć próżnię.
  • Następnie podłączone jest wąż wypełniający, dzięki czemu wstępnie zmieszany płyn chłodzący może łatwo dopływać do układu.
  • Dostarczany z adapterem śrubowym i manometrem, 1,3 m węża bezbarwnego, cztery adaptery i wypełniacz końcówek węża
"
nikt nie czyta oprócz wujka googla

hubertusss

Początkujący
Punktów
1
Niestety tak to tłumaczy wujek google. Osoby wystawiające produkty często nie wiedzą co to jest. Mają tylko wystawić a reszę tłumaczy internet.
Tego drapera narazie nie ma dostenego.

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
A gdyby założyć pompkę do penisa zamiast korka zbiorniczka to nie zadziała tak samo tylko 20x taniej? :D

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Większość fur teraz wymaga napełniania próżniowego ... Zawsze się to przydaje.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
cena... tutaj było 350 z wysyłka... ebay to już 450 plus wysyłka ...

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1664
cena... tutaj było 350 z wysyłka... ebay to już 450 plus wysyłka ...
u mnie pokazuje 431 na ebayu a 550 na amazonie.
sprawdziłem w trybie incognito i cena na ebayu sie zmieniła: 533+62

Do góry Bottom