• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Prośba o pomoc w doborze sprzęgła, oraz wycena pracy

Punktów
0
Siemanko, w moim busie Jumper 2.0 kończy się sprzęgło, bierze już dosłownie na ostatnie milimetry, szarpie jak nowicjueszem. Nie chciałbym doświadczyć sytuacji, gdy usterka sprzęgła zaskoczy mnie gdzieś na drodze, daleko od domu i wtedy tylko laweta. W związku z tym, czas na jego wymianę, i tak ma przejechane dużo km bez wymiany (ponad 250k). Chciałbym poprosić Was, o doradzenie jakiej marki kupić i jaki model itp. Od razu zaznaczam, że musi to być marka premium, tak, aby jeździł kolejne lata bez żadnej awarii. No i oczywiściez, cały zestaw z dwumasą, tak aby zeobić raz, a porządnie. Model Busa to, Citroen Jumper 2.0 163 KM, rok produkcji 2016, furgon blaszak. Przy okazji proszę Was również, o podanie widełek cenowych, ile taka wymiana powinna kosztować.
Dzięki, pozdrówka

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Sprzęgło zestaw z kołem dwumasowym Luk / Sachs , uszczelniacze półosi, uszczelniacz wału to około 2500zl wymiana około 2000 zł , zależy gdzie i jak to będzie zrobione ale w granicach 4500-5000 powinieneś się zamknąć .

Punktów
0

Sprzęgło zestaw z kołem dwumasowym Luk / Sachs , uszczelniacze półosi, uszczelniacz wału to około 2500zl wymiana około 2000 zł , zależy gdzie i jak to będzie zrobione ale w granicach 4500-5000 powinieneś się zamknąć .
Dziś sklep z częściami odpisał mi, że po moim numerze vin, stwierdzają, że nie mam w aucie dwumasy, zatem same sprzęgło marki LUK, wycenili na 980 zł. W takim układzie, ile mechanik powinien wziąć, za wymianę bez tej dwumasy ?pozdrówka

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów
Dziś sklep z częściami odpisał mi, że po moim numerze vin, stwierdzają, że nie mam w aucie dwumasy, zatem same sprzęgło marki LUK, wycenili na 980 zł. W takim układzie, ile mechanik powinien wziąć, za wymianę bez tej dwumasy ?pozdrówka
Zapytaj się tej osoby co będzie robić jaki koszt
bo czego oczekujesz:
że ktoś obcy z forum napisze Ci że pińcet i powiesz w serwisie że tyle możesz zapłacić?
będziesz szukał aż znajdziesz usługę w cenie z forum?
po trzecie serwis często mówi widełki cenowe bo w trakcie pracy różne rzeczy wychodzą.

Do góry Bottom