• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem na zimnym silniku

maksiu238

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Witam, mam problem z moją Astra H silnik 1.8 125 km, podczas pierwszego ruszania na zimnym silniku auto tak jakby cos przerywalo, daje gazu i nic dopiero po 2-3 sekundach jest nagle takie bach szarpniecie i jakos rusza, podczas pierwszych minut czuję tez takie lekkie żabki podczas przyspieszenia, co może byc nie tak? Sytuacja dopiero poprawia się jak auto się rozgrzeje. Dodam ze w tej chwili żadnych błędów niema wczesniej mialem blad ecn 017012 ale go skasowalem i sie narazie nie pojawia, ale wtedy gdy ten blad sie pojawial to tych objawow jeszcze nie bylo. Bardzo prosze o pomoc.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Jezdze oplami od 25 lat i wiem co je boli. Na niejednym oplu rece swe pozdzieralem
To na przyszłość zwróć uwagę jak autor tematu napisał post. Widać od razu czy ma jakieś pojęcie czy nie. Jeśli nie ma, tak jak tu, to wszelkie rady są bez sensu. Setki tematów podobnych tu było i nawet jak się udało naprawić to okazywało się, że winne było coś co rzekomo było sprawdzone na samym początku.
A pytanie do mechanika powinno wyglądać powiedzmy tak:
Co ile wymieniać olej? Albo, czy po wymianie rozrządu jechać na kontrolę po jakimś czasie, bo mechanik nic nie powiedział.

Do góry Bottom