• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem Polo 1.3 91 prosze o pomoc

rojarv6

Nowy
Punktów
0
Witam serdecznie, jestem tu nowy.. wymienilem czujnik oleju i po tej wymianie nie moglem odpalic samochodu a dzien wczesniej odpalil po mrozie normalnie... Dziwne. Wiec probowalem odpalic go jeszcze raz az wyczerpalem aku, proba na pycha tez okazala sie porazka. Z pod maski wydawal sie dziwny dzwiek a dochodzil on z monowtrysku tak jakby na chwile paliwo lalo sie ciurkiem i przestaje. Nie wiem czy sie zalal , czy moze pompa nawalila, prosze o pomoc

P

PogotowieSamochodoweUK

A olej tam jest? Czy zapomniales wlac bo tak to brzmi;)

rojarv6

Nowy
Punktów
0
Olej dolewalem, kreci normalnie z monowtrysku dziwny dzwiek slychac, nigdy sie tak nie dzialo.

Dla mnie wyglada to tak jakby chcial odpalic a nie moze, a monowtrysk chcialby podawac paliwo a cos go blokuje,dodam ze glosno wtryskuje to paliwo tak przez sekunde i przestaje..,, pytanie co moze go blokowac jak nic tam nie grzebalem;/ tylko odkrecilem czujnik i przykrecilem nowy, podpiolem kabelek i chcialem nieszczesnika odpalic;/ jak po zlosci. Moze jakies rady? co moge sprawdzic?

Zrobilem dokladniejsze ogledziny, wyciaglem filter powietrza i ta cala zabudowe, i zauwazylem plame paliwa przy laczeniu silnika z przepustnica, czyzby poszla uszczelka;/

P

PogotowieSamochodoweUK

Mi brzmi to jak by sie paliwo cofalo i na poczatku wali na sucha z tad te niepokojace dzwieki. A pozniej zamiast wtryskiwac to chlapie paliwem i na przemian powietrzem wiec chcial czy nie chcial nie zapali. Sprawdz czy odpali ci na samostarcie.

Panowie przepraszam za ten samostart, ale tylko to mi przychodzi do glowy:(

Do góry Bottom