• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z 307 2.0 HDi 136 rhr po wyprogrampwaniu FAP I EGR

Mateusz2404

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zwoleń
Witam wszystkich! Mam pewien problem ze swoją 307 2.0 HDi 136 rhr mianowicie od czasu wyprogramowania Fapa oraz EGR auto łapie checka oraz po postoju np 15 min z odpalonym silnikiem auto łapie jakby tryb awaryjny turbo nie pracuje a silnik wkręca się tylko do 4200 obrotów . Zdjęcie błędów niżej , po skasowaniu checka wszystko jest okej mimo iż check zapali się tego samego dnia ,i doomentu korku albo postoju . Byłem u speca co to robił i grzebał sprawdzał wyjmowal jakiś czujnik zza licznika itp mówił że wszystko będzie okej ,do domu wróciłem auto stało tydzień pojeździłem na drugi dzień złapał checka a pareinut temu mi go odcięło , nie mam już siły do skurczybyka prosiłbym o pomoc bo go chyba podziabie heh pozdrawiam

Mateusz2404

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zwoleń
2 bieg 1 tys obrotów gaz w podłogę ,jedzie jedzie 2 tys obrotów mija i jest wgniot w fotel , tak jakby turbo działało ze sporym opóźnieniem ,+ ten dziwny klekot do 2 tys obrotów

A i mam pytanie na diagnostyce parametry wporzadku wszystkie stwierdzono lecz czujnik temperatury w przeplywce raz pokazywał +5 a raz -50 i dodam że auto jeździ tak samo na wpiętym jak i wypiętym przepływomierz u oraz mam pytanie jaki przepływomierz podmienić , z 2.0 136 307 nikt u nas nie ma a z 407 nie pasuje bo jest za duża obudowa ,pasuje od 110km???

Ostatnia edycja:

Mateusz2404

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zwoleń
Nie mam komputera niestety , mechanik powiedział że wszystko jest ok przepływ powietrza okej tylko ten czujnik temperatury co jest w przeplywce strasznie wariował bo raz +ileś a raz -50

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
To też się da sprawdzić, wystarczy podpiąć oscyloskop przy przepływce na żyle od czujnika temp. i będzie widać czy napięcie skacze.

Do góry Bottom