• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z byłym szefem...

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
Postaram się opisać temat jak najbardziej to możliwe.

Przez ostatnie 5 lat pracowałem w pewnym serwisie skrzyń biegów. Jako że czasy świetności atmosfery w tej firmie szybko minęły , zwolniłem się , nie ukrywam byłem prawa ręka szefa. Załatwiłem mu pracowników których w słaby sposób zwolnił.

Teraz po 4 miesiącach jak odszedłem , to pisze sms z pogróżkami , wyzwiskami itp.

Sam szefunio ostro przesadza z koksem , w dosłownym słowa znaczeniu.

Macie jakiś sprawdzony patent , żeby się takiego zachowania nachalnego delikwenta pozbyć ?

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Na smsy z pogróżkami jest paragraf.

A

Anonymous123

Teraz po 4 miesiącach jak odszedłem , to pisze sms z pogróżkami , wyzwiskami itp.
Bo moze nauczył cie fachu i nie na rękę mu że robisz mu konkurencję. Tak ogólnie to masz opcje- zgłosić, olac lub pojechać i załatwić sprawe. Ja zapewne bym wybrał opcję 2 choć zasadniczo nie wiem jakiego typu groźby a to ma duże znaczenie.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
Sek że ja się za skrzynie nie biorę. Ogólna mechanika , doświadczenie z firmy pokazało mi że skrzynie to trudny pieniądz

kojak2464

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Kłodzko
Ic na policję powiedz że u gościa robiłeś, że jest wielki skoksowany, że się boisz bo nie wiesz co może ci zrobić.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Nie wolno go tknac. Art 158 kk ci grozi. Teraz za pobicia wsadzaja bez zawiasow. Pójdź na policje i zglos. Pokaz sms. Złożysz zeznania

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Dokładnie jak Diagbox10 radzi. Zgłoszenie na policje, i to w miare szybko. Nad niczym się nie zastanawiaj, tylko wal na komende zanim dojdzie do czynów.

TomekSaracen

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gliwice
Nigdy nie wiesz na ile to tylko pogróżki, a na ile jest w stanie je wcielić w życie. Ja bym cisnął na policję i niech oni już się z nim rozprawią

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Dokładnie, szczególnie, że w sytuacji w której ziomkowi głowa się zgrzeje i coś głupiego wobec Ciebie zechce zrobić Ty będziesz miał już sytuację wstępnie nagraną. Grunt przygotowany.

Tak po prawdzie to jakiś gupsi. Mieć ludzi ogarniętych i ich pozwalniać w czasach naprawdę braku ludzi do pracy to słaby temat....

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
675
Miasto
WLKP
Jak był nawalony to zwalnia a puzniej załował.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Olej go. Tez kiedyś miałem takiego. Jak sie nawachal to 4 auta naraz kazał robić

Do góry Bottom