• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

problem z Immo Audi A4 B6

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
Prośba o podpowiedz!Panowie napiszę po kolei,AudiA4 B62003Przyszło na dopisanie ECU , piny wyciągnięte ,sterownik dopasowany,w Instruments - VIN właściwy (przepisany)wszystko zrobione według procedury, loguje się za każdym razem ,ale jest ale..adaptacji kluczy nie przechodzi ,kontrolka od immo mruga. Auto odpala i gaśnie,jak to bywa w takiej sytuacji ! Próbowałem zrobić to nawet po zwłoce czasowej ,ale nic z tego .Mam błąd w Instr.01177- unauthorized , w Engine ponownie błąd P1570 Immobilizer - wiadomo dla czego i teraz najważniejsze, gdyby wszystko przeszło na tip top ,to po wejściu w Immobilizer w adresie VAG Number nie miałbym komunikatu ..... Bitte Adress ....,a w Component...... e 17 eingeben ....... Moje pytanie brzmi gdzie coś się wyj...ało, jeśli zrobiłem to według Wiki:( ,nie robiłem tego pierwszy raz ,a jednak coś chyba skopałem . Podpowie ktoś jakiś myk .

GTH

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Piła
W zeszlym tygodniu mialem polo 09r na dopisanie klucza i podobna sytuacja, ani ori vcds, ani ori vag dash can, commander nie dopisaly klucza, dopiero zrobilem dopisanie tango do pliku, czasem tak bywa.

GTH

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Piła
To w blokach idzie podejrzec czy sie nadaje.

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
Witam! Temat na tę chwilę zawieszony,dopisywałem vxds ,vas-em nie zrobię nic obecnie,bo soft mi się posypał na kompie,crak- a to online robi . Myślałem o vag dash can 5.29,podobno bardziej jest stabilny .
Transponder skopany. .. daj nowy prekodowany
Myślałem też o tym ,ale nie mam nic pod ręką .Tam chyba jest ID48?! Na alledrogo wiem że ktoś coś miał ? Na Jutro sprawdze. Panowie dziękuje na tę chwilkę

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
Witam ! Panowie temat stoi w miejscu, GTH masz rację to RB4 jest nie wdzięczne. Zrobione : kupione ID48 ,próba zrobienia tym co kolega GTH wymienił ,z tym że dodatkowo VDC 5.17 też sobie nie poradził,a nie wiem czy w takim razie VDC 5.29 dałby radę i pisząc szczerze mam tylko jeszcze koncepcje na vagt 5.0 bo to w zasięgu finansowym, ponieważ tango deko za drogie :( . Czym to można było by ogarnąć jeszcze ?
Prośba , panowie jest szansa na rozjaśnienie tematu z tango
dopiero zrobilem dopisanie tango do pliku
Auto zostaje na placu na około 3 tyg, chłopak wyjedzie na pewien czas .

melasa

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Olsztyn
Wchodzisz w licznik, adaptacje kanał 00 zapisujesz 00
przechodzisz do kanału chyba 21 i tam dajesz ilośc kluczy i zapisujesz

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
to wszystko zrobione ,według procedury ,3 krotnie, wyżej napisane wyraznie,bloki sprawdzone ,auto odpala i po chwili gaśnie czyli ster dopisany,wszystkie adresy uzupełnione jeśli chodzi o adaptacje ECU . Gdyby w zegarach było namieszane to był by def oraz np. problem z logowaniem i tak dalej .... Zegary test przechodzą przebieg jest ! Jakieś inne sugestie ?!

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
Historia bliżej nie znana ,podobno było już u kogoś i nie mógł sobie poradzić z PIN-ami,a u mnie błędy z brakiem komunikacji ECU .
Rozmawiałem z ludzmi z sklepów i twierdzili że spokojnie powinien zrobić . zdjęcie poglądowe poniżej sprzetu 5014010265.jpg
Jakieś doświadczenia z tym sprzętem ?

Do góry Bottom