berrrcik29
Bywalec
Witam,
przepraszam, że zdublowałem problem w dziale silników benzynowych, bardziej temat tyczy LPG
zrobiłem trasy na Pb i LPG po ok. 100km za każdym razie po resecie, porównałem wykresy. Potem w trasie po kolejnym resecie i przejechaniu około 50km wziąłem kierowce i z laptopem na kolanach ustawiałem LPG tak aby podczas jazdy w różnych warunkach wykresy korekt były jak najbardziej zbliżone. Prze kilka dni było ok, potem znowu objawy pojawiły się... szarpanie, przy przełączaniu na gaz przerywanie zapłony, oczywiście zapalił się check engine... Zastanawiam się, czy to jest przypadkiem jednak wina układu zapłonowego lub sondy lambda (przed katalizatorem). Ostatnio wykręciłem świece, zdjęcia załączam. Są z białym, może siwym nalotem, wskazuje z tego co mi się wydaje na wysoką temperaturę spalania czyli ubogą mieszankę. Nie wiem czy nie bruździ sondla lambda podają do komputera przekłamane dane. Komputer myśli że jest optymalna mieszanka, a w rzeczywistości jest uboga. Może tak być? Można to jakoś zdiagnozować?
Pytanie jeszcze czy można i jak sprawdzić czy cewka jest w pełni sprawna? Jakoś pomierzyć miernikiem?
Auto Mazda 6 1.8
przepraszam, że zdublowałem problem w dziale silników benzynowych, bardziej temat tyczy LPG
zrobiłem trasy na Pb i LPG po ok. 100km za każdym razie po resecie, porównałem wykresy. Potem w trasie po kolejnym resecie i przejechaniu około 50km wziąłem kierowce i z laptopem na kolanach ustawiałem LPG tak aby podczas jazdy w różnych warunkach wykresy korekt były jak najbardziej zbliżone. Prze kilka dni było ok, potem znowu objawy pojawiły się... szarpanie, przy przełączaniu na gaz przerywanie zapłony, oczywiście zapalił się check engine... Zastanawiam się, czy to jest przypadkiem jednak wina układu zapłonowego lub sondy lambda (przed katalizatorem). Ostatnio wykręciłem świece, zdjęcia załączam. Są z białym, może siwym nalotem, wskazuje z tego co mi się wydaje na wysoką temperaturę spalania czyli ubogą mieszankę. Nie wiem czy nie bruździ sondla lambda podają do komputera przekłamane dane. Komputer myśli że jest optymalna mieszanka, a w rzeczywistości jest uboga. Może tak być? Można to jakoś zdiagnozować?Pytanie jeszcze czy można i jak sprawdzić czy cewka jest w pełni sprawna? Jakoś pomierzyć miernikiem?
Auto Mazda 6 1.8