• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z olejem silnikowym toyota verso 1,8 2004r

kuba1009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
Witam
toyota spala 1litr oleju silnikowego na 1500km!!!! Jaka może być przyczyna? Może ktoś wie?

A

autozibi

Witam
toyota spala 1litr oleju silnikowego na 1500km!!!! Jaka może być przyczyna? Może ktoś wie?

Niestety tak ma już większość Toyot a głównie te silniki . Pewnie bez większego remontu się nie obejdzie .
Jednak przed remontem nie masz zbyt wiele do stracenia i proponuję ci płukanie silnika za pomocą
LIQUI MOLY Pro-Line Engine Flush .
Koszty tego preparatu są niewielkie , więc warto jest spróbować .

A

autozibi

ZIBI ten preparat czyni cuda czasami, i tu masz racje :)

Nie tylko czasami ... :p Nawet bardzo często . Jak już pisałem jakiś czas temu często jestem słuchaczem jakiego szkolenia
i między innymi byłem na Liqui ... Na początku miałem o tym bardzo mieszane uczucia
ale jak zastosowałem to zmieniłem zdanie . Zaznaczę to w tym miejscu , że nie jestem z tą firmą w żaden sposób związany .
Po prostu ten preparat jest rewelacyjny i już wiele razy go stosowałem i będę nadal :):):):)

jumbi

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Strzałkowo
A w jaki sposób LIQUI MOLY Pro-Line Engine Flush . moze pomóc przy spalaniu oleju silnikowego? .Bo ja prowadze warsztat samochodowy i jestem ciekaw jak to dziala

kuba1009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
Przebieg toyoty verso 1,8 2004r - 112000 km
Brdzo serdecznie dziekuję za rady i oczywiście proszę o więcej.

LIQUI MOLY Pro-Line Engine Flush a gdzie można go kupić?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kuba1009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
Pięknie dziękuję. Wycieków nie ma. Zacznę chyba od przepłukania bo to najprostrza czynność.Będę raportował swoje poczynania.

A

autozibi

Pięknie dziękuję. Wycieków nie ma. Zacznę chyba od przepłukania bo to najprostrza czynność.Będę raportował swoje poczynania.

Tylko nalej dobry olej . Mój tata ma Toyotę Corollę E12 i też problem był z braniem oleju .
Po płukance i oleju Mobil 5W30 ESP , spalanie oleju jest na poziomie około 0,2l - 0,5l na 15000 km .
Według mnie jest to świetny wynik bo po kupnie brała ponad 1 litr .
P.S. Nie opieraj się jednak tylko na naszych opiniach ponieważ twój silnik może być bardziej zużyty i niestety płukanka i zmiana oleju może nie poprawić tego spalania oleju .
Jednak według mnie należy spróbować bo to niewiele kosztuje .

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
po tym przebiegu jak silnik dobrze eksploatowany to nie pierścienie czy uszczelniacze na zworach.
hyba że silnik został przegżany.

napisz jeszcze co za olej lałeś. sam go kupowałeś czy ktoś

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom