• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

problem z passatem B5 2.5TDIV6 KONTROLKI abs I ESP

trzasku-s8

Początkujący
Punktów
0
WITAM MAM TAKI PROBLEM ZE zapalaja się kontrolki abs i esp wtedy brak mocy a jak zgana to wszystko ok zapalaja sie dosc często a nawet palą czasami cały czas mechanik podłączał pod komputer błłędy były kąt wtrysku oraz P1857 kąt wtrysku ustawił tak jak fabryka dała i samochud zaczoł dymic i brak mocy wiec usawił spowrotem tak jak było wiec kąt wtrysku nadal zły ale auto wmiare jeżdzi dopuki niezapali sie kontrolka abs i esp a ona zapala sie regularnie jak gasnie regulalnie kiedy chce prosze o pomoc

rfr

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Warszawa
jak mechanik ustawił kąt wtr. jak trzeba i było jeszcze gorzej to masz najprawdopodobniej pompę juz grzebą a ESP zapala się z braku mocy.

P

PogotowieSamochodoweUK

Na moje oko byla robion slynna przerobka opisywana na vagowskich forach. ''Dzieci'' wtykaja tam paluchy zeby sbie smocy dodac mechaniznie i to sa efekty.A pomyslzaczerpneli z forum transita angielskiego gdzie ktos wpadl na to zeby w pompie boscha pokrecic srubka od paliwa nieco.....
Niestety w VAG mimo ze pompa podobna (wg mnie ni hu...a podobna nie jest) to jednak nie taka sama i to co w starym transicie przeszlo w nowych vag nie przejdzie....

Pompa na stol dopompiarza i niech sprawdzi co tam specjalista wyciagnol z niej zeby dodac tej smocy;)

Do góry Bottom