• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

problem z passatem1.8t awt

pawel76

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jaworzno
witam potrzebuje pomocy bo mnie juz rece opadaja i kasy brakuje,jestem posiadaczem vw passat 1.8t awt z gazem z przebiegiem 280tys,od 30tys zaczely sie moje problemy na zimnym silniku ma czasami problem z zapaleniem lecz mu czasami przechodzi i znow wraca ale problem jest wiekszy zaczal falowac obrotami wchodzil na 3000,spadal na800 i autem trzepalo,wiec komp pokazal bled0300,0301,0302,03004,zaczolem wymieniac swiece,przepustnice sonde lambde,nic nie pomoglo zmienilem mechanika skasowal mnie okropnie bo niby sterowniki zrobil,wym.odme troszke lepiej ale znow zaczal skakac z obrotami,teraz nawrt zaczal pokazywac sie blad 0171 wymienilem czujnik gazy,zrobilem wszystko wszystko jest szczelne,rece opadaja pomocy,gniazda robilem przy 160tys bo wypalil gaz cisn.jest na poziomie12,teraz powrocilo ciezkie palenie i bledy pomocy,jestem ze slaska z jaworzna zmienilem cewki na nowe to jeszcze gorzej chodzil niz na starych,

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
bled0300,0301,0302,03004

zaczely sie moje problemy na zimnym silniku ma czasami problem z zapaleniem lecz mu czasami przechodzi i znow wraca

problem jest elektryczny na aucie,wydales mase pieniedzy nie potrzebnie

pawel76

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jaworzno
bled0300,0301,0302,03004

zaczely sie moje problemy na zimnym silniku ma czasami problem z zapaleniem lecz mu czasami przechodzi i znow wraca
witam podejzewam ze to jest problem z elektryka ale nie mam gdzie sie juz udac rece opadaja jak pisalem byl u jednego elektryka niby naprawil mi sterowniki wymienil odme i skasowal i dalej to samo,drugi jak pokazal sie blad 0171 kazal wymienic zawor w przewodzie kolo lamy na wezu idacym do przepustnicy i dalej to samo blad sie czesto pokazuje,iraz chodzi super a czasami skacze teraz na 1300 obrotow pozniej na 800 i czepie go
:wi
bled0300,0301,0302,03004

problem jest elektryczny na aucie,wydales mase pieniedzy podezewam ze
nie potrzebnie[/QUOTE]
podejzewa
bled0300,0301,0302,03004

podejzewam

nie
Przewody zapłonowe podmieniałeś ?
Z błędów wynika na problem z wtryskami - test przelewowy
Dokonaj pomiaru ciśnienia sprężania
mam przewodow zaplonowych,a wtryki sa dobre bo chodzi tak na gazie jak i na bezynie

Mpps

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
LU-belskie
0300-wypadanie zapłonów,
0301-wypadanie zapłonu 1 cylindra,
0302-wypadanie zapłonu 2 cylindra,
03004 nie ma może być 0304-wypadanie zapłonu 4 cylindra.

Jakie założyłeś świece, jakie cewki, jaką sondę??

Błąd 0171 to nic innego jak ubogi skład mieszanki. Pochwal się jaki zestaw LPG masz w aucie?? I czy w ogóle kiedykolwiek stroił to ktoś na drodze czy tylko autokalibracja na postoju??
Wszystkie błędy powiązane ze sobą. Jest niewłaściwy skład mieszanki to i wali zapłonami.
Zarówno palenie jak i obroty może to być problem z LPG, którego trzeba w pierwszej kolejności wykluczyć.

Ręce to opadają, ale na brak wiedzy... Zamiast jeździć po pseudo fachowcach wystarczy kumatego gościa co zna ten silnik.

pawel76

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jaworzno
0300-wypadanie zapłonów,

Jakie założyłeś świece, jakie cewki, jaką sondę?
Błąd 0171to to nic innego jak ubogi skławdw mieszanki. Pochwal się jaki zestaw LPG masz w aucie?? I czy w ogóle kiedykolwiek stroił to ktoś na drodze czy tylko autokalibracja na postoju??
Wszystkie błędy powiązane ze sobą. Jest niewłaściwy skład mieszanki to i wali zapłonami.
Zarówno palenie jak i obroty może to być problem z LPG, którego trzeba w pierwszej kolejności wykluczyć.

Ręce to opadają, ale na brak wiedzy... Zamiast jeździć po pseudo fachowcach wystarczy kumatego gościa co zna ten silnik.
to jest
0300-wypadanie zapłonów,

Jakie założyłeś świece, jakie cewki, jaką sondę??

Błąd 0171 to nic innego jak ubogi skład mieszanki. Pochwal się jaki zestaw LPG masz w aucie?? I czy w ogóle kiedykolwiek stroił to ktoś na drodze czy tylko autokalibracja na postoju??

to jest landirenzo model regolatore ig1 turbo omego,swiece zgodne z katalogiem jak i sande a cewki mam stare bo nowe byly tragiczne robie przeglady gazy jak w ksiazce no i tam podlacza gosc pod swojego kompa,

Mpps

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
LU-belskie
Katalogi mogą być różne. Dokładnie podaj markę i model świec.
Czy gaz był kiedykolwiek strojony na drodze?? To, że sobie podłącza kompa to o niczym nie świadczy.

Chcesz coś więcej wiedzieć to poproszę o kpl. logów dynamicznych na PB.
002+033, 003+020, 004+031, 115+118.

pawel76

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jaworzno
Katalogi mogą być różne. Dokładnie podaj markę i model świec.
Czy gaz był kiedykolwiek strojony na drodze?? To, że sobie podłącza kompa to o niczym nie świadczy.

Chcesz coś więcej wiedzieć to poproszę o kpl. logów dynamicznych na PB.
002+033, 003+020, 004+031, 115+118.
z tym teraz bedzie problem bo auto jest w trasie,bedzie za dwa tygodnie,a na drodze nigdy nie byl gaz sprawdzany,tylko na postoju,a skad jestes ja z jaworzna

pawel76

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jaworzno
witam,caly czas mnie nurtuje co to moze byc dopiero w nastepna sobote bede mogl go podpiac pod kompa i podac log.ale teraz bardzo szybko pokazuje mi sie blad 0171,kiedys po 600 km teraz po 20km,kasuje blad malym komp.kupionym w niemczech i caly czas mnie nurtuje co moze byc przyczyna,pozdrawiam

gd
bled0300,0301,0302,03004

zaczely sie moje problemy na zimnym silniku ma czasami problem z zapaleniem lecz mu czasami przechodzi i znow wraca pozdrawiam

zie w okolicy jaworzna polecasz mi udac sie do elektomechanika sprawdzic co z silnikiem jest,bo teraz blad 0171 pokazuje sie po skasowaniu po 30km kiedys pokazywal sie po 600 km

Ostatnia edycja:

Mpps

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
LU-belskie
Masz ubogo. Jak nie masz czym zrobić diagnostyki to wyłącz LPG i jazda na PB i wtedy zaobserwuj czy błąd będzie.

pawel76

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jaworzno
witam,wiec wylaczylem gaz,tylko przyciskiem nie zakrecalem nic,przejechalem na benzynie ok 130km check sie nie wlaczyl chociaz autem nieraz na 800 obr trzepalo ale rzadko czasami chodzil super,podlaczylem swoj komp i blad 0171 byl ale check nie wyswietlal bledu,przejechalem jeszcze 30km na pb i bledu jeszcze nie ma,co na to wskazuje cewki czy lista wtryskowa,rece opadaja,a jeszcze zapomnialem dodac wczesniej ze bardzo duze na kompie mial wypadanie zaplonu,wiec co moze byc przyczyna pozdrawiam

pawel76

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jaworzno
zastanawiam sie bo bład byl ale dlaczego go trzepie na 800 obrotach na benzynie podejzewam listw wtryskowa,ale rece opadaja moj mechanik odpuscil,ale przed wymiana sondy,przepustnicy,odmy,czujnikow kilku strasznie szalaly mu obroty na benzynie i gazie zle chodzil jeszcze te wypadanie zaplonu a wtryski sa polaczone te z gazowymi ,moze przepuszczaja juz leja sam nie wiem,albo cos z elektryka z komputerem pozdrawiam

zastanawiam sie bo bład byl ale dlaczego go trzepie na 800 obrotach na benzynie podejzewam listw wtryskowa,ale rece opadaja moj mechanik odpuscil,ale przed wymiana sondy,przepustnicy,odmy,czujnikow kilku strasznie szalaly mu obroty na benzynie i gazie zle chodzil jeszcze te wypadanie zaplonu a wtryski sa polaczone te z gazowymi ,moze przepuszczaja juz leja sam nie wiem,albo cos z elektryka z komputerem pozdrawiam
a jeszcze jedno zapomnialem moze wazne zauwazylem ze temp.wskazuje mi na zegarze 70 st od dluzszego czasu ma ciezko dojsc do 90 st jak wczesniej,wymienilem czujnik ale teraz musze wymienic termostat,i dzisaj rano palilem na dwa razy raz chwilke zkrecilem no i za ddrugi bez problemow jak by mu cisnienie uciekalo pozdr

Ostatnia edycja:

Ems

Bywalec
Punktów
3
Zresetuj błędy na VAG'u i sprawdź czy wyzerowały ci się korekty. Jak się wyzerują to jeździj na benzynie przez jakiś czas. Nawet na chwile nie przełączaj na LPG. Po tym czasie sprawdź czy pojawiły się jakieś błędy i zanim coś robisz to wymień termo, bo LPG jest mocno zależne od temperatury.

Słuchaj, zastanawiasz się na darmo dlaczego jest tak a dlaczego srak. Napisałeś jedną ciekawą rzecz - LPG nie było sprawdzane w trasie - jeżeli chodzi ci o to, że nikt go w trasie nie regulował to masz masz na 99% odpowiedź na swój problem.
Błąd mieszanki wali praktycznie zawsze gdy jest źle wystrojona instalacja i rozjeżdżają się przez to korekty.
Nie da się wystroić instalacji na postoju. Jak jakiś "szpec" mówi, że się da, to od razu go zmień.

pawel76

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jaworzno
Zresetuj błędy na VAG'u i sprawdź czy wyzerowały ci się korekty. Jak się wyzerują to jeździj na benzynie przez jakiś czas. Nawet na chwile nie przełączaj na LPG. Po tym czasie sprawdź czy pojawiły się jakieś błędy i zanim coś robisz to wymień termo, bo LPG jest mocno zależne od temperatury.
jezdzilem juz na pb i check sie nie wlaczyl,ale blad po podlaczeniu po 130 km byl 0171,musze zadzwonic do gazownika czy da rady mi to sprawdzic podczas jazdy pozdrawiam
Słuchaj, zastanawiasz się na darmo dlaczego jest tak a dlaczego srak. Napisałeś jedną ciekawą rzecz - LPG nie było sprawdzane w trasie - jeżeli chodzi ci o to, że nikt go w trasie nie regulował to masz masz na 99% odpowiedź na swój problem.
Błąd mieszanki wali praktycznie zawsze gdy jest źle wystrojona instalacja i rozjeżdżają się przez to korekty.
Nie da się wystroić instalacji na postoju. Jak jakiś "szpec" mówi, że się da, to od razu go zmień.

pawel76

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jaworzno
Jak byś zrobił logi było by widać więcej, a tak tylko obstawiam, że masz rozregulowane LPG.
witam,problem z lagami u mnie nie potrafia zrobic tego kilku mech mowilo ze nie maja takich sprzetow,masakra,pozatym wymienilem termostat i okazalo sie ze mam problem z glowica z plynie po tescie okazalo sie ze sa spaliny i robi sie cisnienie,plyn sie gotuje,rozbieram glowice oby tylko uszczelka pozdrawiam

Do góry Bottom