• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z pilotem skoda fabia

Celito08

Początkujący
Punktów
0
Witam Panowie Mechanicy,
mam problem z otwieraniem drzwi pilotem. Bateria została wymieniona. Pilot po naciśnięciu reaguje, jednak drzwi w samochodzie się nie otwierają/zamykają. Zamykając drzwi kluczem lub wciskając od środka z zamknięciem ręcznym nie ma problemu.
Wczoraj przy wyłączaniu samochodu drzwi się samoistnie zamknęły i powróciła możliwość otwierania pilotem.
Czy ktoś z Panów podpowie mi co może być problemem i jaki będzie koszta ewentualnej naprawy w różnych możliwych wariantach? :)
Dodam, że taki sam problem był przy dużym mrozie w zimie.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Albo mikrostyki w zamku ( bolączką passatów z przebiegi 180 tys km) albo pilot do ponownego zakodowania(przyuczenia)

Celito08

Początkujący
Punktów
0
Tak mam i zamek od strony pasażera działa. Jako kobieta nie chciałabym zostać w warsztacie naciągnięta na niepotrzebne koszty, dlatego możecie doradzić jakie przyczyny usterki mogę usłyszeć od mechanika? Znajomy wspominał mi, że może to być też jakiś czujnik tylko, albo niestety większa awaria.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Na jesień robiłem passata B7 zamek coś koło 300 zł. Wymiana mikrostykow jest raczej nieopłacalna robota dla zegarmistrza

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
zamek do skody 150-200zeta. plus stówa za wymiene i powinno działać.
Te zamki się po prostu psują i tyle. Zrób to zanim się zatnie na amen, bo wtedy trzeba będzie pruć tapicerkę, a to dodatkowe koszty.

Tak mam i zamek od strony pasażera działa.
to dobrze, bo w razie czego przynajmniej da się wleźć do środka.

Do góry Bottom