• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

problem z renault kangoo1.5dci 2005r

sajgon10

Nowy
Punktów
0
witam od dwóch miesiecy jestem posiadaczem renault kangoo 1.5dci z 2005 r byłem zadowolony z samochodu wymieniłem na poczatku rorząd i zawieszenie z tyłu razem z belkom . wczoraj autko nagle straciło na mocy . wąz od turbiny nie napompowany w dodatku na zimnym silniku mocno kopci na biało . wyczysciłem egr . dodam ze w przewodzie od turbiny pojawił sie olej czy to znaczy ze to koniec silnika ? w dodatku słychac stukot taki metaliczny , co mam zrobic ? naprawiac czy wymieniac silnik ?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1685
przeczytaj jeszcze raz swoje pytanie. brzmi to jakoś w tym stylu:
- coś tam puka, coś gdzieś indziej stuka. trochę dymi, ale nie dymi bo kopci. co to może być
niestety samochodu nie da się zdiagnozować na odległość

creestopher

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Niiderlandy
witam od dwóch miesiecy jestem posiadaczem renault kangoo 1.5dci z 2005 r byłem zadowolony z samochodu wymieniłem na poczatku rorząd i zawieszenie z tyłu razem z belkom . wczoraj autko nagle straciło na mocy . wąz od turbiny nie napompowany w dodatku na zimnym silniku mocno kopci na biało . wyczysciłem egr . dodam ze w przewodzie od turbiny pojawił sie olej czy to znaczy ze to koniec silnika ? w dodatku słychac stukot taki metaliczny , co mam zrobic ? naprawiac czy wymieniac silnik ?
A turbo wstaje ? Kręci sie?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Wykręć świece żarowe lub wtryski i zakrec silnikiem. Jak żygnie olejem to remoncie głowicy.niedawno 1.9 dCi takie miałem. Jak se chciałem na starcie kompresję zmierzyć to mało mianometeu nie rozerwało

Do góry Bottom