• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z silnikiem Kia Sportage 2007

kia 2007

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biała
Witam mam problem z samochodem KIA Sportage 2.0 diesel 140km z 2007roku Objawy są następujące silnik przy pierwszym rozruchu po dłuższym postoju po nocy zimny silnik odpala z metalicznym regularnym stukotem chrobotanie które ustępuje po kilku sekundach przy następnym rozruchu po kilkunastu sekundach już nie słychać tego stukotu Przy ciepłych nocach stukot jest mniej słyszalny proszę o pomoc w zlokalizowaniu usterki Pozdrawiam

kia 2007

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biała
Zlecę naprawę ale chcę mieć pewność że usterka zostanie zlokalizowana i naprawiona , układ smarowania silnika był już płukany, wymieniono wkład filtra oleju - nie było mnie przy tych czynnościach. Pozdrawiam

kia 2007

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biała
Witam .
Proszę o podpowiedź . Jeżdżę z tym problem już od jakiegoś czasu, Przy zimnym rozruchu hałas metaliczny jakby się coś rozkręcało następnie cały dzień spokój . Nagram ten dźwięk na telefon żeby go bardziej sprecyzować . Mogę przesłać go na telefon .
Pozdrawiam Zbyszek

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Podpowiadam skorzystaj z warsztatu na miejscu tutaj nikt nie jest duchem świętym.,Na takie pytania szklana kula
odmawia odpowiedzi.

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Objawem usterki jest charakterystyczny, metalowy dźwięk pojawiający się zaraz po rozruchu silnika. Gdy kierowca usłyszy niepokojący hałas, konieczna jest wizyta w warsztacie.

kia 2007

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biała
Witam.
Jak już wcześniej pisałem auto było w warsztatach . Obecna diagnoza -pompa układu smarowania , dlatego moje pytanie czy któryś z forumowiczów miał do czynienia z podobnymi objawami i mógł mnie nakierować na przyczynę tych odgłosów. Chciałbym uniknąć "szukamy dalej"
Pozdrawiam.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1560
Witam.
Jak już wcześniej pisałem auto było w warsztatach . Obecna diagnoza -pompa układu smarowania , dlatego moje pytanie czy któryś z forumowiczów miał do czynienia z podobnymi objawami i mógł mnie nakierować na przyczynę tych odgłosów. Chciałbym uniknąć "szukamy dalej"
Pozdrawiam.

nie da się tego zdiagnozować na odległość, przez internet

Do góry Bottom