• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z wymianą sprężyn w amortyzatorach EDC BMW seria 2 F45

MarcinT

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
28
Miasto
Błonie
trytytki chyba nie dadza rady,waz bedzie jak najbardziej dobrym rozwiazaniem.Wez ewentualnie opaske taka jak sie skreca uklady wydechowe bo ta obejma fajnie sie wetnie w wąż delikatnie i bedzie trzymac jak zloto tylko z taka mała srednica taka obejme moze byc ciezko dorwac w samochodówce,ewentualnie od czegos innego typu jakies ogrzewanie postojowe tam sa males srednicy wydechy. a jak nie to wez kawałek preta gwintowanego tego budowlanego wygnij i stwórz cos ale najlepiej tak jak pisałem scisk linowy dostepny w kazdym sklepie ze srubami itp.
Ja akurat nie potrzebuje tego, to była podpowiedź dla poszukujących inspiracji.

Na polerowanej stali, guma ma dużo większy współczynnik tarcia niż ten teflon czy poliamid w prezentowanych tu zaciskach więc łatwiej nią przyblokować tłoczysko.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Na polerowanej stali, guma ma dużo większy współczynnik tarcia niż ten teflon czy poliamid w prezentowanych tu zaciskach więc łatwiej nią przyblokować tłoczysko.
tak to sie zgadza ale najwidoczniej nie ma tam takiej siły i teflon utrzymuje,ja mam z teflonu i daje rade ale guma jest napewno bardziej przyczepna.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1596

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
139