• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z zawieszeniem Focus mk1

Grzegorzkx4

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Połaniec
Witam, mam problem z focusem mk1 2.0 16v 16. Wizyta u mechanika, później na stacji diagnostycznej spowodowała, że uzyskałem wiadomość o braku luzów i nie wiedzą co jest. Problem polega na tym, że słychać stuki / trzeszczenie najczęściej dopiero po kilku km przy ruszaniu do przodu i tylu, przy wolniejszej jezdzie. Jadąc szybciej nawet na dolkach nic nie słychać. Robilem 8 i przeguby nie strzelaja.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Kolejny co coś słyszał...ale nie bardzo wie co i gdzie...:meh:
A warsztat to widział jak koło niego przejeżdżał...

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
W mk1 to pewnie sprężyny, górne mocowanie amora i mocowania drążka st. Przy okazji na bank łączniki.
Sworznie to już wtedy obciach nie wymienić. No to jak już tyle, to i końcówki drążka i zbieżność. Chyba że tył do bani to...Ojesssu.
1200zł. trza szykować. I oby stkło.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Trzepaki nie wykażą łożysk Mc ani łączników. Stuków z amora też nie wykażą.
Cienki bolek jesteś toomi76. Cieniutki.
więcej czasu robiłem na diagnostyce i między innymi obsługiwałem szarpaki, niż ty masz warsztat :) łączniki wystarczy zabujać autem lub złapać ręką, do łożysk są rolki rozpędzające, a amortyzatory sprawdza się na płycie do ich sprawdzania.

ty lepiej powiedz, dlaczego abs nie działa przez niesprawny zacisk :D

chyba za dużo napisałem. XMARIO przeczytał i teraz zacznie wychodzić na + w tym warsztacie który nieudolnie prowadzi :)

Ostatnia edycja:

Grzegorzkx4

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Połaniec
Nie napisałem że na 100% lewe koło, WOODOO komentarz najlepszy ja pisze, że byłem na stacji i u mechanika, a ten że nigdy nie byłem hm... IQ 500. W każdym razie co niektórym dziękuję za odpowiedzi :) Sprawdze to mocowanie amorka.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Napiszę jeszcze raz. Na trzepakach na stacji diagnostycznej nie wyjdą zużycia łożysk Mc. w Ford Focus Mk1.
Tak naprawdę, to dopiero po rozpiżdżeniu Mc na kawałki da się to stwierdzić.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
na "trzepakach" to pewnie spędziłeś pół, życia.

nie pisz o czymś, na czym się nie znasz, bo zainteresowani ludzi czytają zaś takie głupoty.

nie wyjdą zużycia łożysk Mc.

tego też nie wiesz jak sprawdzić?

drugi raz już się nie nabiorę na te twoje podchody. tu się wypytasz, nauczysz i w końcu wyjdziesz na 0 a nie na- w tym swoim warsztacie obsługującym flotę busów, wymieniającym całe koła w osobówkach za 60zł, robiącym naraz 4 auta, będąc parę dni bez roboty i w końcu po dwóch latach prowadzenia warsztatu wychodzisz na czysto.

twoje słowa, sam te brednie napisałeś.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
toomi, dynda mi to co piszesz. Wyraźnie szwankuje Twój łącznik, ten pomiędzy uszami.
może i tak, ale nie mnie ani tobie to oceniać.

ale to nie zmienia tego, że jesteś brakującym ogniwem w teorii Darwina. jak ktoś to odkryje, to zgarnie nagrodę Nobla.

życzę ci powodzenia w życiu i żebyś przed napisaniem kolejnej bzdury, dwa razy się zastanowił.

bo jak na razie, swoją wiedzą zabłysnął byś np, na forum piekarzy, bo ktoś co mechanikę choć trochę ogarnia, to czytając twoje wpisy robi tak:

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
...znaczy sie jak robi? wkleja durny filmik z YT ?
Człowieku, pisz w temacie albo idź pobiegać.
Proste?
co do pisania w temacie:

Do góry Bottom