• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z zwieszeniem w aucie

xry8kdkp

Nowy
Punktów
0
Witam serdecznie i prosz o pomoc
Posiadam Peugeot 607 2.0 benzyna z 2002r. Od pewnego czasu borykam sie z pewnym problemem . Przy ruszniu autem wystepuje bicie kól i lekkie pukniecie z prawej strony auta po czym wszystko ustepuje . Przy predkosci 110 km w znowu pojawia sie bicie i telepanie kierownica , gdy wrzuce na luz wszyskto po kilku sekundach znika . Wynienilem obie pólosie amortzatory i lozyska , laczniki stabilizatorów , tyleje na wahaczach , sworznie ,drarzki kierownicze i koncówki .Tarcze byly wymieniane na nowe ok rok temu . Zmienilem opony i wywazylem felgi ustawilem zbieznosc i dalej to samo . Dodam tez przy jezdzie slyszane jest tez ciche buczenie kól. Bardzo krosze o pomoc bo zalamuje juz rece i tylko nerwy podcza jazdy

edek85

SuperMechanior
Punktów
30
Witam serdecznie i prosz o pomoc
Posiadam Peugeot 607 2.0 benzyna z 2002r. Od pewnego czasu borykam sie z pewnym problemem . Przy ruszniu autem wystepuje bicie kól i lekkie pukniecie z prawej strony auta po czym wszystko ustepuje . Przy predkosci 110 km w znowu pojawia sie bicie i telepanie kierownica , gdy wrzuce na luz wszyskto po kilku sekundach znika . Wynienilem obie pólosie amortzatory i lozyska , laczniki stabilizatorów , tyleje na wahaczach , sworznie ,drarzki kierownicze i koncówki .Tarcze byly wymieniane na nowe ok rok temu . Zmienilem opony i wywazylem felgi ustawilem zbieznosc i dalej to samo . Dodam tez przy jezdzie slyszane jest tez ciche buczenie kól. Bardzo krosze o pomoc bo zalamuje juz rece i tylko nerwy podcza jazdy
sprawdzałeś poduszki silnika

xry8kdkp

Nowy
Punktów
0
Wszystkie dobre oprusz jednej ktora znajduje sie pod spodem obok podpory poøosi ale mechanicy mowia ze to napewno nie jej wina

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Witam.
Drżenie kierownicy powoduje tylko i wyłącznie niewyważone koła przednie. Podczas jazdy w zawieszeniu przednim nic więcej się nie obraca zgodnie z prędkością jazdy. Po odjęciu gazu prędkość maleje i drżenie ustaje. A puknięcie przy ruszaniu może powodować popsuta dolna poduszka ustalająca położenie silnika, ale wtedy byłoby słychać puknięcie przy każdym dodaniu, czy puszczeniu pedału gazu podczas jazdy.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

xry8kdkp

Nowy
Punktów
0
Ale kola byly wywazone . Dodam ze jakis czas temu wymienilem prawa pólos i mialem spokuj . Dopiero od niedawna zczelo sie to bicie a pozywaej 110 to juz tragedia .

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Witam.
Z całą pewnością były wyważane, ale nie wyważone. Miałem taki przypadek, że mój klient wyważył koła i powiedział mi, że to nie koła, bo wyważył i trzęsie kierownicą. Powiedziałem mu, by wyważał do skutku i jak w 10 warsztatach mu nie wyważą, to zwrócę mu pieniądze za wyważanie. Przyjechał zdziwiony, że po szóstym wyważeniu jest dobrze i że miałem rację.
Zrobisz jak zechcesz, ale na drżenie kierownicy podczas jazdy powodują tylko niewyważone koła. W zawieszeniu mogą być duże luzy i tylko będzie stukać.
Pozdrawiam.

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
jesli drzenie masz jak przyspieszasz to ktorys przegub wezwnetrzny masz do wyrzucenia, niewywazone kola to zazwyczaj czuc 80-120km/h lub moze masz felgi nie od tego auta i otowr centrujacy jest wiekszy i brak w nich pierscienie cetrujacego

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom