• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem ze skrzynią Astra classic 1.6 sedan 2000r

Piotrrek13

Nowy
Punktów
0
Witam
Miałem takie zdarzenie .Jechałem moja astra f w wersji sedan podczas zmiany biegu z 1 na 2 skrzynia przestała reagować . Można nią było ruszać w dowolne pozycje nawet bez sprzęgła . samochód wtedy był jak gdyby na luzie . Po pociągnięciu go na odcinku paru kilometrów wszystko samo sie naprawiło . Dziś stało się to samo tylko się już nie naprawiło . Silnik odpala , przy dodaniu gazu obroty rosną . Nie wyczułem by sprzęgło zmieniło opór . Co to może być ? astra.jpg

S

S-LINE

sprawdz drazek laczacy biegalke ze skrzynia biegow czy nie poluzowala sie sruba ktora zaciska te dwa elementy ze soba...

Piotrrek13

Nowy
Punktów
0
a gdzie sie ona znajduje ?

czy trzeba wyciągać całą skrzynie ? ile to może kosztować ?

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
wejdź pod auto i niech ktoś rusza gałką biegów to zobaczysz
opaska jak pod siedzeniem w rowerze :D

marecki72

Uczestnik
Punktów
7
Miasto
Zielonka
www.automechanik.com.pl
Sprawdz czy wielowypusty wewnętrznych przegubów są prawidłowo osadzone w skrzyni biegów ,powinno trzymać je zabezpieczenie .Zdarza się że potrafią one wyskoczyć ze skrzyni biegów i znika wtedy napęd, w czasie holowania mogą wskoczyć na miejsce.Napisz czy prędkościomierz wychylał się po puszczeniu sprzęgła jak nie było napędu i w czasie holowania.

Piotrrek13

Nowy
Punktów
0
Po puszczeniu sprzęgła gdy samochód stał prędkościomierz nie ruszał sie ale gdy auto było holowane i dodałem gaz to prędkościomierz skakał jak obrotomierz :) i pokazywał niemożliwe wskazania

Piotrrek13

Nowy
Punktów
0
mechanik wyciągną przeguby , przeczyścił posprawdzał i samochód sam sie naprawił . mówił coś o cudzie ale zobaczymy na jak długo

Do góry Bottom